Угорщина виводить свій капітал з України?

Сьогодні, 11 квітня, в деяких банках обласного центру Закарпаття почали зникати вже не долари, а форинти. Банкіри кажуть, що зараз спостерігають справжній ажіотаж на угорський форинт.

 

«Сьогодні, вперше за два місяці до нас звернулося 20 людей, котрі хочуть придбати форинт, - розповіла пані Ольга, касир «Правекс-Банку». Її колеги це підтвердили: «Ще в понеділок до нас зверталися 3-5 людей, що хотіли купити валюту Угорщини, а нині кожні 15-20 хвилин хтось заходить і питає. Якщо хтось здає форинт – то ми одразу його продаємо.

    Також кореспондент Karpatnews поцікавився, чому ще вчора курс був 54 – 56 грн. за тисячу форинтів, а сьогодні так підстрибнув. На що отримали таку відповідь: «Ви ж розумієте, в якій країні ми живимо. Курс прив’язаний до долара, який зростає щодня на гривню. Тому і форинт виріс»,- наголосила касир Ольга.

В цьому банку за даними Інтернет-сторінки «Курсу валют в Ужгороді» курс форинта  - купівля -  50 грн., а продаж – 56 грн., але в банку сказали, що такого курсу не було навіть зранку. Найнижчий курс інтернет-сервіс зафіксував у Райфайзен банку Аваль  купівля – 25, а продаж 45 грн. за тисячу форинтів, та такого курсу вже давно не відшукаєш.

    Так, пройшовшись по банках міста, з 5 банків в 3-х форинта не було, а в інших банках курс дещо різниться від 61 до 63 гривень за 1000 форинтів.

    При цьому здавати форинти в банках можна за курсом 51- 60 гривень за національну валюту Угорщини.

Karpatnews.in.ua 

 

11 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів