Путін введе війська у прямому ефірі - політолог

Президент РФ Володимир Путін може оголосити про введення військ на південний схід України під час свого спілкування з народом 17 квітня.

 

 Таку думку висловив політолог Володимир Платонов.

За його оцінкою, Кремль готував спецоперацію по Україні занадто довго, щоб від неї відмовитися. Політолог вважає, що такий варіант розвитку подій досить імовірний: під час «прямої лінії» з президентом «прості» люди попросять врятувати росіян на південному сході України від «фашистів», і глава держави на це має відреагувати.

«Ось що він скаже, знає тільки він сам. Розвиток подій іде до введення військ, як би страшно і сумно це не звучало. Ключовий момент наближається», - констатує політолог на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Він також додав, що до цього підштовхують і дії нинішньої української влади, яка часом веде себе підозріло вигідно для Кремля. «Багато чого, звичайно, буде залежати від нового київського керівництва, яке, як підозріло часто виходить, занадто активно своїми непродуманими (або продуманими?) діями підштовхує Кремль до силового вирішення кризи. Силовий розгін «народних мітингів» на південно-сході України - ось чим не привід для порятунку російських українців...» - зазначив Платонов.

Він нагадав, що вже прогнозував вирішення цього питання до одного з символічних дат. Не виключено, що це буде 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На думку політолога, якщо припустити думку про те, що Путін не наважиться зіпсувати Великдень, то 17 квітня глава російської держави може дати зрозуміти, що можливість порятунку України з допомогою російських військ - цілком імовірна».

«Тобто буде останнє «китайське попередження» для Києва, а виконано воно може бути вже після великодніх урочистостей. За календарем виходить - після Батьківського дня, тобто 29 квітня. У цьому сценарії символічна дата - 9 травня знову ж таки. Півтора тижні на захоплення південно-сходу - за очі вистачить», - зазначає Платонов.

Між тим він не заперечує, що для вторгнення на материкову частину України вже був зручний момент, і він був упущений. «Але судячи з розвитку подій - таких зручних моментів буде ще достатньо. Кому шахти належать у південно-східних областях? Хто не платить зарплату шахтарям? Той самогубець і ворог України. Цей ресурс, якщо він буде використаний, буде ще один зручний момент. Як і силові сутички, які, знову ж таки, судячи з триваючим захопленням адміністративних будівель, можливі. Громадянські зіткнення - чим не привід «визволення» України від «фашистів»? <...>. Я продовжую переконуватися, що Кремль готував спецоперацію на українському напрямку занадто довго, щоб ось так просто «упустити» момент», - підкреслив експерт, повідомляють fakty.ictv.

Ужгород.нет

 

 

14 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів