Закарпатська влада посилено працює над влаштуванням 127 кримчан

У вівторок, 15 квітня, голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко взяв участь у всеукраїнській урядовій селекторній нараді з питань переселення мешканців АР Крим та м. Севастополя у регіони України.

 

На виконання доручення Прем’єр-міністра України, у всіх областях посилено працюють над вирішенням соціально-побутових проблем мешканців Криму, які переїхали з півострова. Зокрема, працевлаштування дорослого населення, охоплення освітнім процесом дітей та молоді, забезпечення всіх соціальних виплат - над цим працюють регіональні штаби. Нагальні питання щодо переселення було обговорено і з представниками профільних міністерств Кабінету міністрів України.

Щодо Закарпатської області, то станом на 15 квітня до області приїхало 127 громадян з Криму, з них 84 особи – цивільне населення, 43 особи – військовослужбовці та їхні сім’ї.

В області з 8 березня працює регіональний штаб з питань переселення мешканців Криму. До роботи приєдналися Обласна організація Товариство Червоного Хреста, благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», ряд інших громадських благодійних організацій, волонтери.

Внесено зміни до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік, якою передбачено 1,9 млн. грн. для транспортування, харчування та розміщення сімей в закладах Закарпатської області.

Працює гаряча телефонна лінія за номером (0231) 61-22-20 з питань, пов’язаних з переселенням громадян з АР Крим та м. Сімферополь, повідомляє прес-центр ОДА.

 

 

15 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів