Службова недбалість працівників «лісгоспу» обійшлась державі у 83 тисячі гривень

Через службову недбалість працівників «Перечинського лісового господарства» незаконно зрубано дерев на суму майже 83 тис.грн.

 

Прокуратурою Перечинського району в ЄРДР зареєстроване кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ст. 367 ч.1 КК України) відносно посадових осіб державного підприємства «Перечинське лісове господарство».
 
Перевіркою, проведеною прокуратурою Перечинського району в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законодавства України у сфері відтворення та охорони лісових ресурсів у діяльності державного підприємства «Перечинське лісове господарство», встановлено, що посадовцями лісової охорони не забезпечено належного збереження лісів та не вжито достатніх заходів спрямованих на недопущення самовільних рубок на підконтрольній території.
 
Як наслідок, у Перечинському лісництві виявлено самовільну рубку дерев породи дуб у кількості 12 штук та одного ясеня. Загальна кубомаса незаконно зрубаних дерев склала понад 23 м. куб., а сума збитків, завданих державі внаслідок цієї самовільної порубки сягає майже 83 тис.грн.
 
Довідка:
 
ч. 1 ст. 367 КК України Службова недбалість, тобто  невиконання  або  неналежне виконання  службовою  особою  своїх  службових  обов'язків   через несумлінне   ставлення   до   них,   що   завдало  істотної  шкоди охоронюваним  законом  правам,  свободам  та   інтересам   окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом  від   двохсот   п'ятдесяти   до   п'ятисот неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  або  виправними роботами на строк до двох років,  або обмеженням волі на строк  до трьох  років,  з  позбавленням  права  обіймати  певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

15 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів