В Ужгороді пройшли урочистості з нагоди Дня пожежної охорони України

17 квітня в державі відзначатиметься День пожежної охорони України.

 

Напередодні, 15 квітня в Ужгороді, на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області, пройшли урочисті заходи з нагоди цього професійного свята. В яких взяв участь і голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко.

Візит очільника краю розпочався з ознайомлення його з роботою пожежно-рятувальної служби.

Зокрема, разом з іншими офіційними особами він відвідав оперативно-координаційний центр, пункт охорони здоров’я та навчальний клас гірської пошуково-рятувальної частини. Також гості разом з керівництвом Управління ДСНС України у Закарпатській області оглянули пожежну та аварійно-рятувальну техніку й обладнання, яке зараз є на озброєнні вогнеборців, піротехніків, водолазів, гірських рятувальників та інших служб.

Захід продовжився в актовій залі, де зібралися діючі пожежники-рятувальники й ветерани, щоб привітати один одного з професійним святом.

У своєму виступі голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко відзначив, що закарпатські вогнеборці гідно виконують свій обов’язок та будь-якої миті готові прийти на допомогу громадянам. Посадовець висловив вдячність рятувальникам та особисто очільнику пожежно-рятувальної служби Мирославу Щербею за їхню роботу і відзначив, що вогнеборці краю є гідними синами Батьківщини, яка зараз переживає непрості економічні й політичні труднощі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«У свою чергу переконаний, що в подальшому між службою «101» та органами виконавчої влади продовжуватиметься тісна співпраця, яка гарантуватиме безпеку життя нашим краянам», - наголосив Валерій Лунченко. Також зі свого боку посадовець пообіцяв всіляку підтримку пожежникам-рятувальникам, спрямованих на покращення їхніх бойових буднів.

«Хоча цьогоріч, 17 квітня, вперше відзначається як професійне свято вогнеборців, але за свою багаторічну історію пожежна служба заслужила повагу й велику шану в суспільстві. І зараз саме пожежна охорона залишається чи не єдиною службою, що миттєво приходить на допомогу нашим громадянам, незалежно від характеру загрози.

Попри напругу, яка зараз склалася в українському суспільстві, переконаний, що святковий настрій додасть нам  всім завзяття, відчуття єдності пожежного братства, саме це відчуття допоможе нам здолати всі проблеми, знайти необхідні ключі до вирішення покладених завдань. Наша праця повинна стати символом честі, доблесті та слави, гарантом гідного служіння єдиній Українській Державі», - наголосив у своєму виступі начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Особливо теплі слова лунали на адресу ветеранів пожежної служби. Більшість з них свій багатий життєвий та фаховий досвід і сьогодні щедро передають новому поколінню пожежників-рятувальників.

Від імені ветеранів до присутніх звернувся Іван Іванович Байдак, який побажав всім міцного здоров'я, міцності духу, впевненості в собі і своїх силах та якомога менше тривожних викликів, а ще додав: «А вогонь хай горить лише у ваших серцях - вірою, надією та любов'ю до життя!».

За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм кращі пожежники були відзначені нагородами та відзнаками Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Закарпатської облдержадміністрації. А ветерани й пенсіонери пожежної охорони нагороджені відзнаками Управління ДСНС України у Закарпатській області та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС.

 

 

У ДСНС України у Закарпатській області

 

15 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів