Позафракційний нардеп із Закарпаття пропонує звільнити Турчинова і призначити нових силовиків

«Чому Україна в особі влади стоїть, або пробуксовує? Чому немає порозуміння у рамках коаліції? Висновок на поверхні – одна партія, в особі Тимошенко, отримала контроль над усіма гілками влади. 

 

Усі призначення проходили в умовах «мирного часу» за принципом особистої відданості, а не професіоналізму. Така практика, за невеликим виключенням, продовжується і зараз, через що народ болісно сприймає призначення, особливо, у силовому блоці», – пише у Фейсбуці Віктор Балога.

«Сьогодні стає очевидно, що владна вертикаль не спроможна ефективно впливати на ситуацію в країні. Фактичної більшості у 226 голосів за необхідні рішення в парламенті немає. Висновок один – без переформатування коаліції, без побудови довірливих відносин на партнерських засадах, ефективна робота не є можливою. А це означає, що потрібно:

1. Віддати посаду спікера ВР узгодженому кандидату нової більшості. Не треба боятися слова «ротація», не потрібно говорити, що це на руку ворогу. Бо найбільша послуга, яку ми можемо зробити Кремлю – це демонструвати нездатність ефективно працювати.

Можливо, спікером має бути представник партії «УДАР», яка не висувала свого кандидата на президентських виборах, і не буде використовувати цю посади для агітації.

2. Посаду прем’єра залишити Яценюку. Думаю всім, навіть тим, хто не є його фанатом, зрозуміло, що прем’єр на своєму місці і повинен працювати далі.

3. Посади в силовому блоці повинні відійти відповідальним політикам, професіоналам, які будуть керуватися у своїй роботі Конституцією та інтересами держави, а не страхом втратити лояльність партійного боса.

І чим раніше ми це зрозуміємо, тим швидше держава почне адекватно реагувати на ситуацію в країні та ззовні. А якщо ми боїмося виправляти кадрові помилки, то вибір у країни невеликий – підняти білий прапор, або триколор», – написав Балога.

 

15 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів