Ноу-хау від Ужгородської гімназії – на навчання з перепусткою!

Учні Ужгородської гімназії щодня проходять контроль через систему електронних карток. Завдяки цій програмі відвідуваність школярів стала кращою - кажуть у навчальному закладі.  Цю ініціативу підтримали батьки і особливо педагоги, оскільки щоденний процес звітування – спростився. 

 

Ужгородська гімназія – єдиний  у області навчальний заклад, котрий запровадив таку новацію. Наскільки програма виявиться ефективною та чого очікують від неї – розповідають педагоги та школярі.

Учні Ужгородської гімназії заходять у навчальний заклад з електронною перепусткою.  При вході  в школу діти проходять програму сканування за допомогою пластикової картки. Таким чином смартфон  реєструє перепустку кожного, хто її пред’явив. Керівництва закладу каже – ця програма визначає тих, хто спізнився   та чітко визначає час. Сергій  Роман, директор  Ужгородської  гімназії розповідає: «Зараз програма проходить тестовий режим. Щодня ми її вдосконалюємо та  доповнюємо. Але особливість її в тому, що ми маємо чітку картину відвідуваності кожного учня та тих, хто спізнився. Ми можемо ці дані аналізувати за тиждень, за місяць та за семестр.

Нову програму запровадили місяць тому. Учні мають можливість зареєструвати свою присутність у навчальному закладі до кінця другого уроку. За період, відколи система діє – відвідуваність школярів покращилася – переконує директор Ужгородської гімназії Сергій Роман. «Діти такого нововведення не бояться, утім, скажу відверто, вони стали більш дисципліновані  та відповідальніші».

Раніше в ужгородській гімназії відсутніх учнів реєстрували у спеціальний журнал. Щодня вчителі та чергові по школі рубили це вручну. Зі слів дітей та педагогів, така перевірка відволікала від уроків. Сергій Роман, директор навчального закладу пригадує: «Раніше ми записували відсутніх або тих, хто спізнився - у спеціальний журнал. Але, цей список було складно опрацьовувати, оскільки все робили вручну. А ця  нова програма автоматично обробляє дані та сама веде звіт відвідуваності. Вона чітко все показує. У комп’ютері ми вводимо тільки прізвище школяра, і бачимо статистичні дані  за увесь період навчання.

Самі ж школярі відреагували на нововведення спокійно. Кажуть – процедура контролю  зовсім не ускладнює навчальний процес.  Альберт  Лукач, учень  Ужгородської  гімназії зізнається, на ідею запровадити таке нововведення у навчальному закладі відреагував нормально. Хлопець каже: «Черг при вході у гімназію немає, адже програма працює добре – тому контроль всі проходять швидко». Учениця гімназії  Даніелла  Лукач розповідає: «Мені подобається це нововведення. До прикладу, у Європі вже давно це практикують. На Закарпатті ми перші запровадили таку систему. Це досить зручно, адже раніше ми чергували по класам, записували відсутніх. А завдяки цій системі ми полегшили роботу собі та адміністрації школи».

Встановили систему електронних карток за кошти батьків: придбали два смартфони, вартістю дві тисячі гривень та пластикові картки по десять гривень. З наступного тижня адміністрація закладу планує  надсилати на електронну адресу батьків інформацію про відвідуваність дітей. Крім того, з початку  нового навчального року в Ужгородській гімназії хочуть  запровадити ще одну програму контролю, яка реєструватиме час виходу учнів із навчального закладу.

Мирослава Куруц для Ужгород.net

 

17 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів