Путін триматиме Україну у ролі буферної держави, нав’язуючи їй нестабільну ситуацію на Півдні і Сході

Путін хоче змінити Конституцію України, щоб приєднати до Росії по черзі всі області. Про це розповів у коментарі екс-нардеп Тарас Стецьків.

 

"Це елемент стратегії Путіна щодо України на 2014 рік. Він хоче постійно триматиме Україну у напрузі і нав'язуватиме російський порядок. Наприклад, російську мову другу державну, конституцію на федеративну, демілітаризований статус. Рухатися далі у Путіна не вистачає внутрішніх сил через міжнародний фактор і через зростання опору всередині України. Тому він триматиме Україну у ролі буферної держави, нав'язуючи їй нестабільну ситуацію на Півдні і Сході, постійно тримаючи у підвішеному стані, щоб підготуватися до її остаточного поглинання. Путіну потрібна конституція клаптикової держави. Це дасть можливість йому відторгати кусочок за кусочком, в залежності від того, яка геоплітична ситуація буде складатися на той момент", - сказав Стецьків.

Екс-нардеп вважає, що для дестабілізації ситуації в Україні Путін говорить про стосунки Тимошенко і Порошенка з Росією. 

"Він заявив про дружні стосунки з Тимошенко і сказав, що на його території більший бізнес у Порошенка. Путін дискредитує і Порошенка і Тимошенко. Кидає яблуко розбрату у внутрішньоукраїнську боротьбу. Планує, щоб почалися взаємні звинувачення під час президентської кампанії - хто є справжнім агентом Кремля. Це традиційна тактика російської імперії. Українці мають це чітко зрозуміти і не купитися на дешеву уловку", - наголосив Стецьків.

Він вважає, що не можна погоджуватися на жодну вимогу президента Росії.

"Україна не піде на поводу Путіна. Краще ми переживемо військові дії чи шикоромасштабну війну, ніж погодимося на будь-яку його умову. Бездарна політика нашого нового керівництва держави, особливо силового блоку, дала можливість Путіну взяти без жодного пострілу Крим і вчинити провокації на Донбасі. Але зараз є перелом. Час буде грати на нашу сторону. З кожним днем самоорганізація, яка проявила себе на майдані, буде далі проявляти себе. Путін не розрахував, що українці протистоятимуть. За його планом, тисячі людей мали вийти на вулиці і вітати братню Росію. Відкритих диверсантів треба знищувати спецназом, у цьому помилка влади, що досі цього не зробили", - зауважив екс-нардеп.

gazeta.ua

 

17 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів