Путін зробив ставку на Тимошенко

На кожних Президентських виборах Росія має свого «бажаного» кандидата. Не є винятком і цьогорічні. Таким «бажаним», повністю контрольованим  Кремлем кандидатом, без сумніву, була і залишається Юлія Тимошенко.

 

Таку думку висловив політичний оглядач «Нового регіону» Андрій Латихін. За словами експерта, саме Юлія Тимошенко є достатньо контрольованою Володимиром Путіним завдяки кримінальним справам, відкритим на неї в Москві ще в кінці 90-х.

Коментуючи події на сході і півдні України, Андрій Латихін наголошує, що чим меншою буде вірогідність перемоги Юлії Тимошенко на виборах, тим більше областей «хворітиме» духом сепаратизму.

  • Для Путіна вкрай важлива перемога Юлії Тимошенко. Адже лише її він може контролювати через кримінальні справи. А тому, зробивши її Президентом, Володимир Путін зможе не допустити вступ України в НАТО та Євросоюз. Але на сьогодні вірогідність перемоги леді Ю є надто малою, тому в Москві розробили план «Б» із застосуванням збройної сили. Я переконаний - чим нижчий рейтинг підтримки кремлівського ставника, тим більша вірогідність зриву цих виборів через активність «зелених чоловічків», - пояснив Андій Латихін.

Політичний оглядач нагадав, що іще у 2009 році Володимир Путін схвально відгукувався про діяльність пані Тимошенко на посаді прем’єр-міністра. Тоді, після підписання кабальних для України газових угод, усі провідні політологи та аналітики сходилися в думці, що Тимошенко могла підписати угоди про купівлю газу по 400 доларів лише під тиском кримінальних справ. І тоді ж Володимир Путін на спільній з Юлією Тимошенко прес-конференції фактично підтвердив свою підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах.

  • Юлія Тимошенко є професійним політиком і одним з небагатьох керівників уряду України, з яким нам комфортно працювати, - зазначав тоді Володимир Путін.

Так само і в 2011 році, коли режим Януковича відкрив кримінальні справи на пані Тимошенко, саме Володимир Путін був одним з перших політиків, які заявили про необґрунтованість звинувачень Юлії Тимошенко. Причому, якщо у європейських політиків викликало обурення сама форма слідства та закритість судового процесу, то Москва наголошувала саме на необґрунтованості звинувачень.

  • Я вважав і вважаю, що ціна в 400  доларів, які підписала Юлія Тимошенко є економічно обґрунтованою. А тому закликаю Віктора Януковича припинити політичний процес над опонентом, - зазначив Путін у 2011 році на одній з прес-конференцій.

Андрій Латихін переконаний, що сьогоднішня ситуація на півдні та сході України є добре спланованою спільною акцією Тимошенко та Путіна. Адже по-іншому неможливо пояснити бездіяльність найближчого оточення Тимошенко, які сьогодні керують силовими відомствами країни.

  • Не потрібно вірити усім заявам Юлії Тимошенко щодо агресії з боку Росії та довіряти її спробам ніби-то створити якісь рухи опору. Усе це лише слова… А сама леді Ю - майстер у висловлюваннях та «вішанні локшини». Якби пані Тимошенко хотіла б справді дати відсіч сепаратистам, їй достатньо було б подзвонити пану Турчинову, який є її заступником в партії та виконує обов’язки головнокомандуючого українських військ. Так само й силовий блок уряду сьогодні очолюють представники її команди. Тому говорити, що вона щось там намагається робити – це нонсенс. Власне, думаю сьогодні всім очевидно - ситуація на сході України вигідна лише пані Тимошенко. Бо в разі, якщо її підтримка в суспільстві зросте, Путін відкличе «зелених чоловічків», а якщо ні, то Турчинов за наказом Тимошенко введе надзвичайний стан і цим відмінить вибори. Для Тимошенко відміна виборів за умови її програшу на руку, адже фактично вона вже зараз керує країною, - наголосив Андрій Латихін.

 

18 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів