Тимчасовий керівник Чопської митниці за чашкою чаю вирішував проблеми черг на словацькому кордоні

Вчора, 17 квітня 2014 року в місті Ужгороді з робочим візитом перебував Державний секретар Міністерства закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Петер Буріан.

 

У ході візиту з високим іноземним гостем, у рамках започаткованої в минулому році Світланою Мітряєвою – Регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень серії зустрічей, Держсекретар зустрівся з представниками дипломатичної, експертної, наукової, політичної та бізнесової еліти у  форматі спілкування «за чашкою чаю». Співорганізатором цієї зустрічі була також Янка Буріанова – Генеральне консульство Словаччини в м. Ужгороді.

Серед всіх запрошених на «Чай з Державним Секретарем» та представниками МЗС Словаччини був також Ігор Стрічик, в. о. начальник Чопської митниці Міндоходів. 

Головною темою розмови став новий формат взаємовідносин між Україною та Словацькою Республікою після президентських виборів у Словаччині.

– Зустрічі у такому форматі, дають більше можливостей для відкритого й менш протокольного спілкування. Можна вирішити чимало питань, зокрема таких, що стосуються транскордонного співробітництва. У цій сфері є величезний потенціал для співпраці, зокрема, проблематика черг на кордоні. Громадяни повинні якомога менше проводити часу на кордоні, щоб бізнес і туристів це не відлякувало. А для цього необхідно покращити, серед всього іншого, комунікацію. Декілька пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні потребують реконструкції й словацька сторона, як країна Європейського Союзу, відіграє важливу роль у цій справі. Тому для нас ця зустріч була дуже важливою, – зазначає Ігор Стрічик.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

19 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів