З Порошенком ототожнюють спокій, а Тимошенко асоціюється з радикальними настроями

Олігархів найбільше влаштовує фігура Порошенка. Він - надія пролонгувати олігархічну систему великого базару, який мали в останні роки. Але це все одно, що померлому колоти адреналін, вважає керівник центру "Третій сектор".

 

«Це намагання відтягнути час для досить болісних і необхідних реформ, що вже на порозі» - розповідає політолог Андрій Золотарьов Gazeta.ua.

«Матимемо повернення в 2007–2008 роки - корупційну демократію а ля Ющенко. Але ресурсів для продовження життя цієї системи немає.

Тимошенко теж підтримають. Не секрет, що їй симпатизують Коломойський, Жеваго. Інтереси в олігархів, які підтримують одного кандидата та іншого — різні. Але в Тимошенко вони бачать більшу небезпеку для своїх інтересів і людину, здатну на несподівані рішення. Олігархи не люблять несподіванок влади», - каже політолог.

Імпортери підтримували завжди БЮТ, а експортери - Партію регіонів. Останні орієнтовані на Порошенка. Але тут більше пов'язано з фактором особистих стосунків та бізнесових інтересів саме в цей час. Перебільшення, що в Коломойського великі симпатії до Тимошенко. Але в них багато спільних рис. Зокрема, перегравати будь-які домовленості та правила на свою користь, - акцентував Андрій Золотарьов.

«З Порошенком ототожнюють спокій - те, чого потребують українці на Заході, на Сході і в Центрі. А Тимошенко асоціюється з радикальними настроями. Із чим їй іти до виборців? У неї порожнеча. Щоб її заповнити, потрібен час», - резюмував політолог.

Ужгород.нет

 

19 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів