Закарпатські прокурори завадили незаконному використанню земельної ділянки водного фонду

За втручання прокуратури скасовано договір оренди на 44 га, які іршавські посадовці за заниженою вартістю надали для риборозведення.

 

Іршавським районним судом повністю задоволено позов Закарпатської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері,  пред’явлений в інтересах держави в особі Іршавської РДА до Великораковецької сільської ради та одного з фермерів про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 44 га, нормативно – грошовою оцінкою близько 300 тис. грн.
 
Як встановлено перевіркою, спірну земельну ділянку було передано в оренду фізичній особі для риборозведення розпорядженням голови Іршавської РДА ще у 2007 році. Однак, відповідний договір оренди на цю земельну ділянку укладено неправомочною стороною – Великораковецькою сільською радою, а не Іршавською РДА.
 
Водночас, як вбачається із зібраних матеріалів, плата за користування землями водного фонду, (що здійснювалась на підставі вищевказаного договору оренди та який судом визнано недійсним), є необґрунтовано низькою і у цій частині міжрайонною прокуратурою перевірка ще триває.  
 
У зв'язку з такими порушеннями законодавства, прокуратурою Великораковецькому сільському голові внесено подання, за наслідками розгляду якого інженера-землевпорядника органу місцевого самоврядування вже притягнуто до відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

23 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів