В Ужгороді відмінили проведення Чемпіонату Європи

Масштабних змагань з танцювального спорту «Uzhgorod Open», які до слова входили у трійку найпрестижніших змагань в Україні, цієї весни не буде. Цьогоріч танцювальні змагання мали перерости у Чемпіонат Європи.

 

Про причини відміни традиційного дійства Karpatnews розповів начальник управління у справах молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій Ерфан.

 

«Дійсно, раніше місцем проведення Чемпіонату Європи було обрано Ужгород і він мав відбутися 22-25 квітня. Однак, у зв′язку зі складною політичною та економічною ситуацією в Україні, згідно з постановою №65 Кабміну, яка передбачає економію коштів, було прийнято рішення змагання не проводити. До того ж, через ситуацію, що склалася в країні пари й самі відмовлялися приїжджати на змагання. До прикладу, за новими правилами, щоб провести міжнародні змагання з танців, треба щоб приїхали представники не менше 25 країн. На сьогоднішній день згоду приїхати до Ужгорода дали тільки пари з трьох країн. Також для того, щоб зробити справжнє шоу, як це було кілька років поспіль, потрібно приблизно півмільйона гривень».

Такі значні витрати, за словами Віталія Ерфана, пов′язані з необхідністю поселення, харчування учасників змагань:

«80% коштів, які затрачали на змагання були надані меценатами. Решта - державні. Але хочу зауважити, що кошти, вкладені в змагання Uzhgorod Open поверталися в область через туристичні вливання. Тому, цієї весни, на жаль, не варто дуже розраховувати на цю статтю доходів в економіку краю».

Таким конкурс запам’ятався гостям минулорічного свята. Тоді участь у змаганнях з танцювального спорту взяли 1065 пар з більш ніж 20 країн:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, керуючись постановою №65 Кабміну, в області відмінили обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко». Про це розповіла заступник начальника департаменту освіти й науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Ганна Собкова:

 

 

«На превеликий жаль, цього року Кабмін вирішив не проводити масові культурні заходи. Минулого року на Великдень на площі Народній вдалося зробити справжнє свято для городян та гостей міста».

Нагадаємо, що тоді з усієї області з′їхалися учні, які представили на конкурсі великодні дерева, прикрашені не тільки писанками, але й іншими атрибутами свята Пасхи. Гості свята були у традиційних вишиванках.

Ось яким велелюдним було свято минулоріч

До слова, свято можна було провести і цьогоріч, якби обласна влада мала б елементарне бажання. Адже на відміну від минулого року, площа реконструйована – дерева з писанками вже можна було б розмістити на бруківці і не довелось би топтати траву.

Ці два дійства, які полюбилися як ужгородцям та гостям міста, могли б допомогти трохи прикрасити побут кожного закарпатця. Адже життя кожного українця, зважаючи на трагічні події цієї зими на Майдані у Києві, практично військовий стан, стали неабияким випробуванням для кожного з нас.

Karpatnews

 

23 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів