Пакет доказів змови Януковича з Тимошенко правити разом знайшовся у резиденції Межигір’я

Віктор Янукович і Юлія Тимошенко збиралися укласти договір про політичне співробітництво на 20 років.

 

Про це пише журналіст Української правди Сергій Лещенко.

"За кілька місяців до початку виборчої кампанії 2009-го року вони узгоджували таємний договір про широку коаліцію, яка передбачала розподіл влади на двох – починаючи з посад президента і прем'єр-міністра і закінчуючи районними радами у найвіддаленіших місцях України", - пише Лещенко.

Повний пакет доказів змови Янукович зберігав у резиденції Межигір'я.

Домовленості передбачали повний поділ влади між Януковичем і Тимошенко до 2029 року, участь у виборах єдиним списком Партії регіонів та "Батьківщини", а також внесення змін до Конституції для обрання президента в парламенті та проголошення імпічменту президенту Ющенку.

Змова з Януковичем гарантувала Тимошенко прем'єрство. Посада президента після змін до Конституції  бронювалася для лідера регіоналів. 

За документом, спочатку два терміни президентом мав бути Янукович, а потім два терміни - Тимошенко. На вибори до парламенту вони б йшли єдиним списком. Всі посади в країні ділилися на дві сили. Причому, як видно з документів, вони торгувалися за кожен портфель, - зазначив Лещенко.

Цікавим є те, як Янукович і Тимошенко ділили владу в областях. За основу бралося не кількість заводів на території, не доходи бюджету, а населення. А наприкінці писали: під Януковича йде 23 мільйони душ, під Тимошенко - 22 мільйони.

 

24 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів