Яка вона «Казкова країна» закарпатської малечі

Дитячі іграшки займають важливе місце в житті дитини. Напевно, кожен дорослий із задоволенням згадує свою улюблену ляльку або плюшевого ведмедика, те,як уявляв себе лікарем чи кухарем, граючись зі своїми друзями.

 

Сучасні товари для дітей разюче відрізняються від своїх попередників, адже кожен з них має свою аудиторію і чітке призначення. Завітавши в магазини іграшок Закарпаття можна заплутатись в їх різновидах: дерев'янні, електронні, механічні тощо.

Одна з продавчинь ужгородського магазину Ірина розповіла: зараз великий вибір іграшок для малечі.

«Серед іграшок, котрі вибирають для своїх дітей сучасні батьки, є різні, як ті, що добре впливають на діточок, так й ті, які, на жаль, негативно впливають на дитячу психіку. Всі негативні якості персонажів діти переносять на себе.  Серед не найкращих тенденцій сучасності можна також виділити і захоплення комп'ютерами, плеєрами, мобільними телефонами. Ці предмети найчастіше заміняють спілкування з людьми. Часто, це пов’язано з тим, що батьки багато працюють і в них немає часу займатися з малюками. Діти зараз дивляться  не добрі старі казки  такі як "Лисиця та журавель", "Жива вода", а такі мультсеріали як "Злюка бобер", "Мумія" і таке подібне. Тут навіть назва налякає.. Як мама двох дітей, вважаю, що іграшки повинні вчити дітей добру, любові до ближнього».

Пані Маргарита також розповіла про іграшки для хлопчиків та дівчат:

«Асортимент іграшок для хлопчиків представлений різними машинками, пістолетами, літаками, підводними човнами, автомобілями  оснащеними електронікою і різними «прибамбасами». Однак, подібні іграшки були і в 90-ті. А ось нині полиці сучасних магазинів заполонили мультяшні герої - Людина-павук, Супермен, Маккуін (з мультсеріалу «Тачки), Бетмен, трансформери Айронхайд, Шоквейв (персонажі «Всесвіту трансформерів») та інші. Правда, не знайти ж в звичайному магазині залізних доріг та паровозиків».

У відділах іграшок для дівчаток величезна кількість ляльок. Тут красуються і ляльки з усіма анатомічними подробицями і порцелянові красуні. Ляльки типу Барбі в різних варіаціях - принцеса, наречена, русалочка - минуле століття. Сучасні дівчатка вибирають ляльок типу Братц. Оскільки Барбі схожі на гламурних  тридцятирічних жінок, а Братц - це завжди стильні і модні підлітки. Також полюбляють сучасні дівчатка ляльки «Монстр Хай» - це дівчата на голлівудських вечірках, музичні фанатки, співачки, моделі, ба навіть зомбі та вампірки. Також завжди у моді залишаються м'які іграшки.

Для найменших в магазинах величезний вибір різних пірамідок і брязкалець . Для дітлахів трішки старших - кубики і пазли. На верхніх полицях сиротливо порошаться матрьошки, конструктори складніші «Лего», ігри типу «зроби сам».

Співробітниця Маргарити, пані Валентина додала на останок, що іграшка це сакральне для кожної дитини, адже дівчатка часто розповідають лялькам свої таємниці, шиють одяг, практично вкладають душу в них:

«Іграшка моделює майбутнє кожного маленького індивіда. Раніше в дитячому садку у дітей були прості та зрозумілі гри: перукарня, магазин, лікарня, ляльковий театр, автогонки. Діти вчилися шнурувати іграшкові черевички, збирали пірамідки , конструктори. У наш час змінилися і гри, і діти. Хлопчики не розлучаються з машинками «іномарками» , оснащеними різними технічними новинками. Дівчатка приносять в садок співаючих ляльок. І у всіх - дитячі мобільники, - підкреслила продавчиня.

Юлія Давидова, Karpatnews.in.ua

 

24 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів