В Ужгороді створили карту проблемних місцин (відео)

В Ужгороді активісти створили мапу проблем міста. На ній за кілька тижнів назбиралося сотні критичних точок.

 

Мешканці наносять усе - від ям на дорогах до стихійних парковок. Свою карту автори планують передати відповідним державним установам, що повинні дбати про порядок.

Так виглядає карта негараздів Ужгорода в Інтернеті. Кожна проблема має свою позначку. Тут відмічені ями на дорогах, відсутність тротуарів, дорожніх знаків, пішохідних переходів, стихійні сміттєзвалища та інші проблеми. Що їх так багато, автори й не припускали.

Олександр Копитчак, співавтор карти проблем Ужгорода:

- Найбільше звичайно, як і по всій Україні - це дорожніх вибоїн, а також проблеми освітлення, дуже, дуже мало вулиць освітлюється у нашому місті. Ми добавляємо усі, усі моменти, які виникають, нема якихось обмежень.

А так виглядають проблеми у реальному житті. Це найбільш густо заселений район Ужгорода. Його називають "Новий". Тротуари тут або в поганому стані, або їх узагалі немає. Мешканці протоптали собі ось таку доріжку.

Віра Івашкович, мешканка м. Ужгород:

- З колясками їздити неможливо, я обхожу з дитиною, мушу йти по дорозі, знаю, шо це опасно, але інакшого виходу нема, бо у мене просто перевертається коляска.

У центрі міста тротуари є. Натомість вони водіям замість парковки. Ця просто під стінами управління Служби Безпеки і міської прокуратури. Пішоходи ж змушені ходити проїжджою частиною.

Володимир Іванов, мешканць м. Ужгород, пішохід:

- Хожу по вулиці, бо машини мають на тротуарі стояти, а пішоход має ходити по вулиці. Це нормально?

Водії у свою чергу нарікають на численні вибоїни на міських шляхах. Цю дорогу ремонтували торік, та зараз знову - яма на ямі.

Анатолій Лешко, водій м. Ужгород:

- Плотяться налоги, а куда гроші уходять, ніхто не знає. Повинні ж працювати, робити шось. З колесами проблеми, з ходовою в основному проблеми.

Ремонтувати дорожнє покриття почнуть уже найближчим часом, обіцяють у мерії. Про карту проблем тут знають, хочуть створити таку - і на офіційному сайті міськради.

Віктор Щадей, в.о. міського голови м. Ужгород:

- На поточний ремонт доріг буде 2 млн. 100 тис грн., він уже розпочався я думаю, в термін півтора місяці два, ми почнемо з найбільш проблемних моментів, ми проведемо поточний ремонт усього 52 вулиці Ужгорода, де буде проведений ремонт.

Наразі на карті Ужгорода назбиралося кілька сотень проблемних місць. Позначити негаразди на мапі може - кожен охочий. Автори ж пропонують до інформації прикріплювати фото і відео-підтвердження.

Інна Жмуд, Марина Коваль. Юрій Ковальов. Телеканал Інтер. Ужгород.

 

 

24 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів