На Закарпатті всі вшанували пам’ять героїв Чорнобиля, крім Чопської митниці (фото)

Сьогодні, 25 квітня в Ужгороді на площі Дружби народів відбулася екуменічна панахида, приурочена 28-ій річниці з дня Чорнобильської катастрофи та покладання вінків до монументу закарпатським ліквідаторам. 

 

Традиційно участь у заході взяли керівники області та міста, депутати різних рівнів, представники правоохоронних органів, громадських організацій, творчих спілок,  духовенства та ін.

Серед них були – голова облради Іван Балога, в.о. голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло, виконувач обов’язків Ужгородського міського голови Віктор Щадей.

Розпочалося дійство з молитви за загиблими чорнобильцями, яку відправили священики різних конфесій.  Після чого присутні під траурні салюти поклали вінки до монумента.

У зажурі та з квітами в руках  стояли сивочолі чорнобильці - спільний біль не має  минулого часу. Їм мріється, аби подібні  трагедії  ніколи  не  повторювалися, повідомляє прес-служба облради.

Однак, зауважимо, що 1986 рік не у всіх залишив вічну зарубку на серці та в пам'яті, коли Україна пережила чи не наймасштабнішу техногенну катастрофу в історії людства - аварію на Чорнобильській АЕС.

Так, серед когорти керівників правоохоронних та контролюючих органів не було помічено керівництва Чопської митниці Міндоходів, яке, схоже, в черговий раз просто  проігнорувало церемонію покладання квітів до монументу. Вочевидь митникам не до вшанування тих, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував життя на обпаленій радіацією українській землі…

Ужгород.нет

 

 

25 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів