Слідча комісія Верховної Ради просить порушити справу проти Президента й кількох інших високопосадовців

Комісія Верховної Ради з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе й інших резонансних справ звернулася до Генеральної прокуратури з проханням притягти до кримінальної відповідальності Президента Леоніда Кучму, спікера парламенту Володимира Литвина, колишнього голову МВС Юрія Кравченка й колишнього голову СБУ Леоніда Деркача до кримінальної відповідальності, передають Українські Новини.

 

Про це повідомив голова комісії, депутат Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Григорій Омельченко.

За його словами, тимчасова слідча комісія зібрала і передала до Генпрокуратури інформацію, що свідчить про участь Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юрія Кравченка і Леоніда Деркача у викраденні Георгія Гонгадзе.

"Тимчасова слідча комісія стверджу?, що основним організатором замовлення незаконних, протиправних дій щодо журналіста Георгія Гонгадзе ? Президент України Леонід Данилович Кучма", - сказав Георгій Омельченко.

Також він додав, що тимчасова парламентська слідча комісія не ма? у сво?му розпорядженні фактів, що свідчать про причетність Леоніда Кучми до організації вбивства Георгія Гонгадзе. "У нас сьогодні нема? достатніх підстав стверджувати, що Кучма ? організатором убивства Гонгадзе", - сказав Омельченко.

Народний депутат відзначив, що тимчасова слідча комісія також просить Генпрокуратуру притягти до кримінальної відповідальності Леоніда Кучму за привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою і несумлінне виконання службових обов"язків, за пособництво колишньому прем"?р-міністру Павлу Лазаренку в привласненні і розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Григорій Омельченко сказав, що не сподіва?ться на об"?ктивний розгляд Генпрокуратурою матеріалів, зібраних очолюваною ним слідчою комісі?ю, до закінчення президентських повноважень Леоніда Кучми.

Депутат зазначив, що основою для обвинувачень Президента Леоніда Кучми стала експертиза записів, зроблених колишнім майором президентської охорони Миколою Мельниченком.

 

18 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів