У світ казок поринули філологи Ужгородського вишу

29 квітня філологічний факультет УжНУ відсвяткував День  філолога у нетрадиційному казковому форматі. Актовий зал  «ПАДІЮНу», як і щороку був переповнений гостями, студентами й викладачами з різних факультетів університету.

 

Вечір розпочала деканеса факультету Галина Василівна Шумицька, яка привітала студентів і викладачів зі святом, а також долучилася до нагородження грамотами студентів-переможців міжнародної науково-практичної конференції та всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури, що проходили нещодавно на факультеті. Разом із проректором УжНУ Федором Шандором декан філологічного факультету вручила нагороди командам Кубку декана-2014 з міні-футболу.

Упродовж вечора, кожне з відділень філологічного факультету виступали зі святковими номерами, де показували як студенти і викладачі побували разом із Алісою в країні чудес, з червоною шапочкою блукали лісами, відпочивали із вовчиком-братчиком, лисичкою-сестричкою, котом в чоботях, мавкою, язикатою Хвеською, Котигорошком. Козою-Дерезою та з багатьма іншими казковими героями. Багато своїх виступів студенти пов’язували із викладачами, їхніми звичками, а також із ситуаціями на парах.

         На гостей вечора чекали приємні сюрпризи, адже 29 квітня не тільки свято у філологів, а ще й Міжнародний день танцю. Тому студенти підготували відео-ролик, як філологічний факультет відзначає цей день. Відео демонструє запальні танці студентів на парах, на перерві та просто на вулиці. Як запевняють студенти, танець – це їхня друга мова, яка час від часу має звучати  (http://mediacenter.uz.ua/news/sogodni_kozhen_mae_tancjuvati_dlja_cogo_stvorili_cilij_mizhnarodnij_den/2014-04-29-1020).  

        Також були представлені фото-презентації п’ятикурсників всіх відділень факультету, де студенти вмістили фото-згадки за всі 5 років навчання в університеті, тим самим виразили свою вдячність факультету за роки навчання, адже в них це вже останній День філолога, який вони святкуватимуть у студентській сім’ї.

З піснею «Земля» гурту «Океан Ельзи» виступив викладач кафедри словацької мови і літератури, корінний мешканець Словаччини Мартін Беніковський. Родзинкою його виступу було виконання одного куплету пісні словацькою мовою, а другий українською.  

Впродовж вечора  й звучали вокальні композиції від студентів факультету,  зокрема студент відділення журналістики Роман Ялч виконав кілька пісень у напрямку реп із власного репертуару.

Також привітали танцем з Днем філолога студія сучасного танцю «Бліц» та піснею вокальний ансамбль «Перлинка», кілька розважливих сценок розіграла й команда КВН «Бум».

Відтак святкування студенти продовжили в одному з нічних клубів міста.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

Фінальна пісня для факультету

Українське відділення

Студенти-журналісти співають пісню

Українське відділення

Російське відділення

Російське відділення

Нагородження випускникiв за активну участь у життi факультету

Роман Ялч, студент 4 курсу журналiстики

З вiтальним словом проректор Шандор Ф.

Нагородження команд з мiнi футболу Кубок декана

Вокальний ансамбль "Перлинка"

Декан фiлологiчного факультету Шумицька Галина Василiвна

Виступ росiйського вiддiлення

Виступ команди КВН "Бум"

Викладач словацького вiддiлення спiваe пiсню Океана Ельзи "Земля"

 

30 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів