Антимонопольний комітет оштрафував адміністратора домену .UA

Антимонопольний комітет (АМК) України оштрафував ТОВ "Хостмастер", адміністратора домену .UA, за зловживання монопольним становищем на ринку.

 

Відповідно до висновків АМК, зловживанням з боку "Хостмастера" ? те, що компанія "перешкоджа? доступу до простору доменних імен .UA і .COM.UA".

"За допущене порушення конкурентного законодавства накладено штраф - 60 тис. гривень", - повідомили в прес-службі комітету.

АМК відзнача?, що на сьогоднішній день ТОВ "Хостмастер" викону? в Україні функцію адміністратора доменів UA і .COM.UA, що визнача? його монопольне становище в частині прав розподілу адресного простору, встановлення порядку і правил ре?страції та використання доменних імен.

"Зараз уряд України вирішу? питання передачі прав управління адресним простором українського сегмента мережі ?нтернет від "Хостмастера" об"?днанню "Український мережний інформаційний центр" (UAN?С, - ред.). Уже створена Координаційна рада, до складу якої ввійшли представники органів виконавчої влади й учасники ринку ?нтернет, які повинні розробити прозорі "правила гри". Але незалежно від того, хто буде виконувати в Україні функції управління і технічного супроводу доменів UA і .COM.UA, комітет відслідковуватиме поведінку монополіста на ринку і, якщо виникнуть зловживання, притягатиме до відповідальності", - заявив, коментуючи це рішення, голова АМК Олексій Костус?в.

 

18 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів