Г.Омельченко: Рада блокує звіт по Ґонґадзе

Голова парламентської слідчої комісії у справі Георгія Ґонґадзе Григорій Омельченко звинуватив керівництво Верховної Ради та провладні

 

Пан Омельченко сказав, що комісія завершила розслідування і може твердити про причетність вищих посадових осіб до викрадення журналіста Георгія ?он?адзе.

Саме тому, як вважа? депутат, цей звіт блоку?ться.

Гавриш не бачить результатів
Керівники парламентської більшості звинувачують слідчу комісію у політичній заангажованості і вважають висновки комісії непрофесійними.

Координатор парламентської більшості Степан Гавриш в інтерв'ю Бі-Бі-Сі сказав, що більшість депутатів наразі не бачать результатів ефективної роботи комісії.

Він також вважа? невипадковим, що комісія домага?ться звіту саме тоді, коли у парламенті з'явилося подання генерального прокурора на притягнення до відповідальності і арешт Юлії Тимошенко ? лідера фракції, до якої входить кілька членів слідчої комісії і у тому числі Григорій Омельченко.

"Неспростовні" докази
Натомість голова комісії Омельченко заявив, що у ході розслідування з'явилися неспростовні докази причетності вищих посадових осіб, включно із президентом, до організації викрадення журналіста, і що усі матеріали слідча комісія передала до Генеральної прокуратури.

Серед цих матеріалів ? і записи майора Миколи Мельниченка, стосовно яких ? висновки про автентичність.

Григорій Омельченко, а також соціаліст Юрій Луценко, заявили, що за їхніми даними, готу?ться виплеск сфальсифікованих записів під виглядом записів Мельниченка - з метою дискредитації колишнього держохоронця і нівелювання висновків про оригінальність записів.

Плівки для прокурорів - не доказ
Генеральна прокуратура ніколи не вважала плівки Мельниченка такими, що можуть бути доказом у кримінальній справі про зникнення Георгія Гонгадзе.

Чи не вперше опозиційні депутати, котрі періодично контактують із колишнім держохоронцем, розповіли деталі про те, яким чином Микола Мельниченко здійснював запис у президентському кабінеті.

Як розповів Григорій Омельченко, майор не просто підклав цифровий диктофон під диван у президентському кабінеті, а з допомогою потужного пристрою, складеного власноруч, прослуховував розмови через стіну із сусідньої кімнати, керуючи записом диктофона.

 

18 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів