У 51 тисячу гривень обійшлося закарпатцю фіктивне підприємство

Судом винесено вирок мешканцю одного з районних центрів області, його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено штраф у розмірі 51 тис. грн. Громадянин зареєстрував суб’єкт підприємницької діяльності – юридичну особу з метою прикриття незаконної діяльності та здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

 

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Закарпатській області під час досудового розслідування було встановлено, що громадянин, з метою ввезення на територію України імпортних побутових товарів по заниженій фактурній вартості, у 2012 році створив підприємство, яке зареєстрував на «підставну» особу.

– На перший погляд фіктивні фірми практично нічим не відрізняються від легальних суб'єктів підприємницької діяльності, однак найчастіше вони реєструються із використанням ідентифікаційних даних незаможних громадян, людей похилого віку або безробітних, – зазначає Михайло Шукост, в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області, та додає, що незаконна діяльність цього виявленого підприємства без ведення бухгалтерського та податкового обліку завдала шкоди державі в розмірі понад 2 млн. грн., у вигляді несплати податків підприємствами, що скористались так званими послугами фіктивного суб’єкта господарювання.

– До речі, це вже четверте кримінальне провадження, яке скеровують до суду працівники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області у цьому році та у якому вирок суду винесено за скоєння правопорушень, передбачених ст. 205 Кримінального кодексу України, – підкреслює Михайло Шукост.

 

16 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів