«Верблюжий грип» нещадно «косить» людей

Єгипетський вчений відніс новий вірус до "верблюжого грипу".

 

Услід за пташиним та свинячим грипом світ очікує ще одне випробування - "верблюжий грип". Принаймні так стверджує єгипетський вчений Алі Мохамед Закі, який ідентифікував новий вірус, що викликає гострий респіраторний синдром та ймовірно передається від людини до людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, зараз у світі вже зафіксовано 30 випадків захворювання.

При цьому 18-ро людей померли, бо ліків від нового вірусу ще не винайшли, а старі неефективні. Вчені кажуть, що перші хворі заразилися вірусом від верблюдів, адже цей випадок трапився у таборі йорданських пастухів. Але згодом занедужали і люди, які не мали справ із тваринами зокрема - у Британії, Катарі та Еміратах. Тож вірусолог переконаний, що верблюжий грип передається просто під час контактів між людьми

Алі Мохамед Закі, вірусолог:

- Порахуйте - із тридцяти перших хворих 18 загинули. Тож смертність - майже 60 відсотків. А ще скільки випадків мають бути розслідувані... Вірус по світу можуть поширювати сезонні робочі, які приїздили на заробітки у країни Перської затоки.

У Всесвітній організації охорони здоров'я кажуть, що про епідемію говорити ще зарано, але у Женеві серйозно стурбовані інформацією вірусологів та кількістю загиблих.

Грегорі Хартл, речник ВОЗ:

- Нам потрібно негайно зрозуміти, як люди заражаються цим вірусом. Не так важливо, звідки він походить, як шляхи його передачі. На цей момент більшість хворих - жінки. І не зрозуміло, чому саме вони виявилися вразливішими. Сподіваємося, що ситуацію вдасться взяти під контроль.

Подробности-ТВ

 

 

20 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів