Антикорупційний ринок і далі працює в прикордонному Чопі

При діловій практичній підтримці мера прикордонного Чопа Галини Цар облагороджений місцевий ринок стабільно дає прибуток у бюджет через справну виплату належних податків. Ніби й невелика сума — 2.50 на день за торгове місце, а "краплі" складають ціле "озеро".

 

До того, як сюди призначили на посаду керівника Олену Батуріну, збір на рік був просто смішним — 7 тисяч гривень. Зараз ця сума в середньому виросла у десять разів. І це — не межа. Люди залюбки використовують можливості цього ринку, приведеного в європейський порядок, для того, щоб продавати сільськогосподарську продукцію та інші товари. Скажімо, в 2012 році збір з ринку на користь  «рідної» держави склав усього 7,7 тисяч гривень. А за дев’ять місяців 2013 року, вже при пані Батуріній, перерахували 37 тисяч. Оце, можна сказати, справжній дієвий бій корупції, яка почала свого часу по-диявольському паразитувати на теренах згаданого ринку.

—Останній, — сказав громадянин із недалекого Соломонова, —  був соромом усього Чопа.  Поки не прийшла на роботу Батуріна, а мер Чопа до Дня міста в серпні минулого року поклала тут асфальт, щоб не билися днища автівок на фантастичних вибоїнах.

Крім того, раніше горе-лідери Чопа закрили на рік критий ринок Чопа, позбавивши людей можливості виживати в нинішніх складних економічних умовах. Це було зроблено під виглядом необхідності робити ремонт, хоча останній міг робитися й паралельно. Досі люди, які зловживали своїм положенням у колишній владі, не можуть повірити, що існують люди, котрі не беруть хабарів. Вони пробують скаржитися, пікетувати під маскою громадських активістів відповідальні органи, але, звичайно, будуть заарештовані. В жителів Чопа щодо цього нема ні найменших сумнівів. Вони готуються до затримання «тіней минулого», щоб не заважали розвитку України і самого Чопа. Це — справжня громадянська позиція!

Василь ЗУБАЧ

На ФОТО: директор антикорупційного ринку в прикордонному Чопі Олена БАТУРІНА.

 

30 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів