Губернатора Закарпаття переслідують?

Іван Різак звернувся до міліції з заявою про погрози його сімї

 

Голова Закарпатської облдержадміністрації ?ван Різак звернувся в правоохоронні органи із заявою, що кілька днів тому було вчинено спробу незаконного проникнення в його квартиру і встановлення "прослуховування".

Як повідомля? "From-UA", це співпало в часі з анонімними телефонними погрозами на адресу самого голови ОДА і членів його родини.
Прес-служба Закарпатської ОДА не підтвердила, але й не спростувала вищевикладену інформацію.

ForUm

 

11 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. ivan 2005-01-12 / 07:27:00

    dobre skazano.

  2. КМ 2005-01-11 / 22:55:00

    Додати нічого. Також хочу бути "partizan".

  3. partizan 2005-01-11 / 21:52:00

    Любий цар-батюшка! Вельмиповажний гетьмане!
    Шановний Віктор Андрійович!

    Пишемо Вам з провінційного, найзахіднішого і найнецікавішого для геополітичних напрямів України краю – Закарпаття. Ми люди маленькі: підприємці, лідери громадських організацій, керівники органів місцевого самоуправління, викладачі місцевих вузів, журналісти регіональних мас-медіа.
    Чітко усвідомлюємо що Ви особисто не читаєте інтернет-видання, але сподіваємось що до Ваших вух донесуть подану нижче інформацію.
    А починалося все так: у першому турі Закарпаття єдиний край на заході нашої держави, де Ви не набрали більше 50%, у другому турі теж не високо стрибнув рейтинг, а у третьому голосуванні, показовим регіоном регіоном Закарпаття, де за Вас найменше проголосували було Мукачево. Чому б це?
    Очевидно Ви повинні знати правду, що гасло виборів президента України на Закарпатті було таким: «Штаб Ющенка настільки погано працював, що виграв тому що штаб Януковича ще гірше працював». Фактично вибори на Закарпатті це не були вибори, а проста сільська дискотека на якій зустрілися Іван із села Бобовища (Різак) та Вітя із села Завидова (Балога). Тому і мукачевці які недолюблюють балогівський клан (Балога, Петьовка, Колібаба, Гаваші) проголосували за Вас з таким низьким рейтингом. Фактично штаб не провів за увесь період перегонів – які-небудь значущі заходи що привернули б увагу до Вашої кандидатури. І не треба списувати на адмінтиск есдеків чи інших провладних напрямів. Так таке було, але не настільки жахливим, як описують це представники «клану Барва». Люди голосували за Вас, бо живуть поруч з Європою, її культурою і розуміють цінності які Ви пропагували у своїй передвиборчій програмі.
    Аж раптом…
    Незрозуміло завершується «помаранчева революція» на Закарпатті. Нові «старі» обличчя які розкрадали ліс, займалися контрабандою через кордон, перевозкою нелегалів, із провладних стають під помаранчеві крила лідерів обласного штабу Ющенка. Тобто старі схеми обкрадання казни та народу зберігаються, але тепер фінансовий потік направляється в кишені Вашого колеги Балоги, який вирішив повернути кошти витрачені на Ваші вибори ось таким простим та швидким способом: це дача гарантій одіозним фігурам закарпатського провладного бомонду, серед яким колишні і теперішні міліціонери (Русин, віддавав накази бити нардепів у Мукачеві), рекетири (Щербей, керував бандитами у гірських районах під час голосування), держслужбовці (Різак, Погорєлов, Рогач, що пресували «бюджетників» та підприємців для правильного голосування), які постійно ведуть перемовини і укладають майбутні фінансові піраміди.
    Чекаємо на Вас і на виконання головного Вашого гасла: «Бандити сидітимуть у тюрмах», навіть ті які йшли під помаранчевими прапорами. Для цього у нашому краї необхідна повна люстрація кадрів, перевірка прокуратурою діяльності посадових осіб починаючи з 1991 року (розкрадання бюджетних коштів під час паводків 1998 та 2000 років, вирубка лісів, політичні переслідування місцевих політлідерів, незаконні закриття підприємств …). І якщо дозволите рекомендацію – ми бачимо що найкраще та найякісніше масове прибирання «авгієвих стаєнь» може зробити Юлія Тимошенко, займаючи посаду новопризначеного прем’єр-міністра.
    Інакше новонароджений «монстр» знищить молоду демократію в Україні, а разом з нею і всі позитивні сподівання українців на краще життя.

    Ваші вірні закарпатці

    (Майдан-Інформ)

  4. Ivan KO 2005-01-11 / 21:10:00

    Tak veseli novini . Yaksho info pro Balogy pravda pridetsya pochinati she odny revolutsiu
    i gnati vsix tsix paniv pid tro chorti.

  5. Кор 2005-01-11 / 20:56:00

    "Бандити повинні сидіти у тюрмах" (с) - закарпатський варіант

    У зв"язку з досить тривожною інформацією, що надійшла до нас, хотілося б задати народному депутату В. Балозі, одному з лідерів "НУ" в Закарпатті, декілька відкритих питань:

    Чи відповідає дійсності інформація про те, що депутат, член фракції “НУ” В. Балога веде переговори з представниками есдеків - злочинцями, які відповідальні за організацію, наприклад, відомих всім "виборів " в Мукачево - і що відбулися наступні домовленості:

    - Різак Іван.Голова ОДА і обкому СДПУ(о). Балога запропонував йому покинути область. Навіть допомагає розпродати наявну нерухомість. А відповідальність перед законом?

    - Русин Віктор,заступник начальника УМВС, полковник. Кум кримінального авторитета Чалого(В.Паульо) - президент клубу "Закарпаття", що керував бригадами в області. Русин відомий тим, що особисто вивів 150 бандитів з стадіону “Авангард” , який був вже оточений правоохоронцями(ці бандити планували погром мирної демонстрації, переодягнувшись в помаранчеві кольори). В клані есдеків відповідав за контрабанду. Саме він керує збором грошей за все,що перетинає кордон. Керівник штабу “Нашої України” В.Балога зберігає за Русином його позиції(про кримінальну відповідальність навіть мови не йде) в обмін на те, що його мережа контрабанди починає працювати на Балогу. Цікаво, як на це відреагують ужгородські міліціонери, які ризикували своїм життям коли роззброювали згаданих бандитів.

    - Погорєлов Віктор. Мер Ужгорода , відсидів 8 років за корупцію. Розпродував Ужгород. Через нього есдеки відмивали бюджетні гроші на виборчу кампанію. Домовився з Балогою про співпрацю в обмін на цілковиту підтримку міським адмінрусурсом Віктора Балоги. Розслідування матеріалів про 26 млн. гривень, які через підставні фірми вивели з бюджету для есдеків, новою(нашоукраїнською!) прокуратурою призупинене(і це при наявності в прокуратури всіх необхідних документів).

    - Щербей Мирослав. Депутат облради, член СДПУ(о), перший віце-президент, виконавчий директор ФК "Закарпаття". Разом з Чалим організовував залякування та погроми під час виборів. Відзначився особливим цинізмом-на дільницях, що були в зоні його відповідальності, за Януковича нерідко було 97-98%(І це в Закарпатті!). В клані есдеків відповідав за збір коштів від видачі дозволів на вирубку ліса. Отримав прощення від Балоги за те, що всі фінансові потоки переключає на Балогу і дає йому в розпорядження свою бригаду, яка контролює гірські райони.

    Дана інформація ще не стала надбанням громадськості. Але нема нічого таємного, що не стало б відомим. Закарпаття - область невелика і це лише питання кількох тижнів. Найближчим часом стане зрозуміло, чи має ця інформація під собою реальний грунт. Хотілося б нагадати Віктору Балозі - якщо наведена інформація відповідає дійсності - народ боровся не за нього і навіть не за Ющенка. Народ боровся за свої права. І народ готовий продовжувати їх захищати.

    Дуже хочеться отримати офіційне спростування усіх наведених вище фактів домовленостей. (Майдан-Інформ)