Президент доручив виключити "Укренерго" зі складу НАК "Енергетична компанія України"

Президент Леонід Кучма доручив Кабінету Міністрів створити державну акціонерну компанію "Енергетична компанія України", не включаючи до її складу компанію "Укренерго", передають Українські Новини.

 

Про це повідомили в п"ятницю, 18 червня, у прес-службі глави держави з посиланням на підписаний Президентом указ "Про внесення змін до статті 1 указу Президента "Про заходи для підвищення ефективності управління електроенергетичним комплексом".

Як повідомляв Кореспондент.net, 8 червня уряд затвердив проект указу Президента про внесення змін до указу глави держави від 22 січня, яким передбачено виключити акції компанії "Укренерго" зі статутного фонду "Енергетичної компанії України".

У січні Леонід Кучма доручив Кабміну створити на основі державних пакетів акцій обласних енергопостачальних компаній державну акціонерну компанію "Енергетична компанія України".

Президент зобов?язав уряд затвердити статут компанії, сформувати її статутний фонд, передавши в нього державні акції енергетичних компаній, а також включити до статутного фонду створюваної компанії 100% акцій компаній "Укренерго" й "Укрінтеренерго" після їхньої корпоратизації і включення до списку підпри?мств, які не можна приватизувати.

"Укренерго" здійсню? диспетчеризацію енергосистеми України і переда? електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

 

18 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів