«Храни нас, Господи, від всякої Імперії...» (відеопроект закарпатських поетів)

Закарпатцям представили громадянсько-поетичний проект «У повітрі». Авторська група закарпатців, серед яких поети, сценаристи, режисери, оператори, журналісти, громадські діячі, небайдужі люди врешті випустили у світ реліз громадянсько-поетичного проекту «У повітрі», над яким працювали понад місць.

 

Ідея народилася у відомого закарпатського сценариста і режисера Вячеслава Єгорова.

Вячеслав запропонував закарпатським поетам наступний формат. Кожен з них надішле одну, рівно одну і тільки одну строфу з усієї своєї творчості, вибрану самостійно, на свій смак, розсуд і відчуття. Тема – події в Україні останнього часу. З цих строф – чотири-, шести- чи восьмирядкових, сам Вячеслав Єгоров складе, мовити б, «поему», яку самі ж автори у призначений час прочитають на камеру, крокуючи вулицями і набережними Ужгорода. Всі ці зйомки будуть з’єднані у один міні-фільм. Який, власне, і повинен зафіксувати теперішній історичний момент, думки і відчуття суспільства, почуття кожного з нас.

І ось фільм – вийшов. Він вже у ротації на кількох закарпатських телеканалах у якості водночас художнього наповнення, цікавого унікального продукту з дещицею соціальної реклами.

Зрештою, реліз з’явився і на Youtube. Дивіться:

 

Про проект:Режисер - Вячеслав Єгоров, Оператор - Микола Романовский.

Координатор - Марічка Черничко, інформаційне забезпечення - Олександр Попович, консультант - Борис Шатров.

Монтаж - Вячеслав Єгоров, титри - Мирослав Андрусь.

Поети: Ольга Йонаш, Маріан Стегура, Вікторія Дорофеєва, Валентин Кузан, Павло Генов, Юліанна Хоменко, Віктор Кіш, Віта Ковель, Лідія Федоренко, Марічка Черничко, Тудор Кілару, Ольга Мацо, Василь Малишка, Михайло Фединишинець, Борис Шатров, Геннадій Донецький, Ірина Гармасій, Онисько Марсель.

 

16 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів