Чому стихія понищила ліс?

Побачене не тільки вразило, але і заставило замислитися над багатьма питаннями. Вразила неймовірна сила вітру, з якою він увірвався в ліс, і в буквальному смислі наламав немало дров.

 

Роздивляєшся і пробуєш усвідомити, як такі багаторічні велетні буки не встояли перед натиском природного лиха. Масштаб лиха і кількість повалених дерев, ще більше пригнічує коли розумієш, що це все відбулося всього за якихось п’ять кілометрів від центра Ужгорода, а не десь далеко в горах. Так, це ліс за коньячним заводом, між дачами та селом Оноківці. Так от , що цікаво, якщо придивитися, то на фото і відео видно, що перед поваленими деревами є площа, приблизно 800-1000 квадратних метрів, з свіже зрізаними деревами. Проведена так звана суцільна різка лісу, правда не зовсім зрозуміло за яким принципом, створила можливість вітру ввірватися в ліс і наробити такої шкоди. Виникає багато запитань: підряд зрізані дерева на такій площі, це професійне недбальство? Чи просто так швидше можна впоратися з поставленою задачею, не зрозуміло ким і для чого поставленою. Наслідки не забарилися.

Виникає наступне питання, не вже навколо Ужгорода настільки багато лісу, що є необхідність в таких великих, суцільних рубках? Таких місць автор нарахував чотири тільки в радіусі півтора кілометра. Дуже би хотілося вірити в те, що це насправді санітарна рубка, а не під цим прикриттям хтось собі заробляє немалу копійчину, тому що в же три місяці щодня вантажівками, одна за одною, возять різаний на дрова ліс. Причому одні їдуть з лісу в напрямку Ужгорода, другі спускаються на Оноківці.

Хочу звернутися до небайдужих мешканців Ужгородщини, до громадських організацій, до депутатів Ужгородської міської, районної і Закарпатської обласної ради з питанням винесення даної проблеми на обговорення, прийняти відповідні рішення, звернення до відповідних міністерств, для того, щоб вберегти ліс навколо обласного центру від знищення.

Ужгородець, Олексій Химинець

 

 

 

18 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів