За рік в Україну незаконно ввезли неякісних ліків на мільярд доларів (відео)

Під прикриттям посадових осіб Держлікслужби та митниці на фармацевтичний ринок України потрапило близько 125 найменувань лікарських засобів сумнівної якості.

 

Міліція викрила посадових осіб, які незаконно, протягом року, ввезли в Україну лікарські засоби сумнівної якості на 1 мільярд доларів.

Про це повідомив начальник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний, передає прес-служба відомства в п'ятницю, 20 червня.

За даними Пісного, майже за рік зловмисники, під прикриттям посадових осіб Держлікслужби та митниці, здійснили понад 3000 операцій.

У результаті чого на фармацевтичний ринок України потрапило близько 125 найменувань лікарських засобів без висновків щодо їхньої якості.

У МВС повідомили, що зберігання і подальша реалізація ввезених лікарських засобів здійснювалася одним з приватних підприємств зі складських приміщень, не пристосованих для їхнього зберігання.

За словами Пісного, в результаті такої незаконної діяльності державі було завдано збитків на 1 мільярд доларів США.

За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Кореспондент

 

 

20 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів