Основні завдання, визначені наказом начальника Цивільної оборони Закарпатської області у 2004 році, МНС-івці виконали

Рятувальники Закарпаття підвели підсумки діяльності

 

13 січня в Управлінні МНС України в Закарпатській області проведено розширену оперативну нараду з керівним складом Управління та підпорядкованих підрозділів, у роботі якої також взяв участь директор Департаменту цивільного захисту МНС України генерал-майор Сергій Зозуля. Учасники зустрічі детально зупинилися на розгляді роботи апарату й райвідділів оперативно-рятувальної служби Закарпаття за минулий рік.
З аналізом оперативно-службової діяльності підрозділів МНС України в Закарпатській області та завданнями служби на 2005 рік присутніх ознайомив начальник УМНС України в Закарпатській області полковник внутрішньої служби Василь Скундзя. Про результати роботи за напрямками своїх служб доповідали заступники: Володимир Бодак, ?гор Матвійчук, Олексій Федор.
Як зазначив Василь Скундзя, 2004 рік став поворотним у питаннях вдосконалення державної системи захисту населення від дій надзвичайних ситуацій, насамперед, у зв?язку із введенням у дію Закону України ?Про правові засади цивільного захисту?. Тому пріоритетним напрямком діяльності управління та підпорядкованих підрозділів упродовж року була організація виконання цього Закону та інших державних нормативних актів.
Намічені завдання, яких із реформуванням служби значно збільшилося, вдалося виконати завдяки постійному підвищенню рівня професійних знань та навиків особового складу, вирішенню питань кадрового забезпечення структурних підрозділів управління. Як результат, аналіз діяльності Управління МНС України в Закарпатській області та підпорядкованих підрозділів, органів виконавчої влади, органів самоврядування та обласних організацій і установ у сфері цивільної оборони свідчать про те, що основні вимоги, заходи та завдання, визначені наказом начальника Цивільної оборони Закарпатської області у 2004 році, виконано.
Однак у контексті ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій природно-екологічного характеру Закарпаття було і залиша?ться складним регіоном. Не простою виявля?ться і ситуація щодо вірогідності виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру в силу наявності на території області об??ктів з підвищеним рівнем небезпеки та ряду магістральних продуктопроводів. Прикладом небезпеки останніх можуть служити надзвичайні ситуації, що виникали в попередні роки.
Загалом в області впродовж 2004 року виникло 820 пожеж та 155 надзвичайних подій, із яких 2 класифіковані як надзвичайні ситуації місцевого рівня техногенного характеру.
Впродовж 2004 року досягнуто непоганих результатів щодо забезпечення пожежної безпеки, кількість пожеж, летальних випадків і матеріальних втрат зменшилась. Однак значно зросла кількість травмованих осіб на пожежах.
Головним завданням у сфері діяльності з цивільного захисту на 2005 рік закарпатські рятувальники вважають: прискорення впровадження Закону України "Про правові засади цивільного захисту в Україні", приведення у відповідність до його вимог інших законодавчих та нормативно-правових актів, створення, становлення і забезпечення функціонування в державі нової сучасної системи цивільної безпеки - ?диної державної системи цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, її функціональних та територіальних підсистем, спроможних ефективно діяти за призначенням в умовах загрози і виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, можливих терористичних проявів та особливого періоду.
?нформація від ЦГЗ УМНС Закарпаття

 

14 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів