Арсеній Яценюк: Україна пройшла етап реанімації. Треба переходити до реабілітації

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив членам Уряду подати їхнє бачення «реабілітаційного пакету» для кожної галузі, а також вважає за необхідне ввести посаду Віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 25 червня.

 

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна пройшла «етап реанімації» - перший етап, який дав можливість уникнути дефолту: «Тепер треба переходити до реабілітації - як економічної, так і політичної».

Він наголосив на складній ситуації, в якій перебуває Україна: «Мільярдні кошти, які не були передбачені бюджетом, фінансуються, щоб забезпечити територіальну цілісність української держави. З нами ведеться реальна, неприкрита війна нового типу. Це війна - стріляють, вбивають, тероризують, знищують, залякують. Намагаються знищити українську державу і українську незалежність. З нами ведеться інформаційна війна - всередині країни і за її межами, на яку витрачаються мільярдні кошти російською стороною. З нами ведеться економічна війна, коли без жодних підстав заявляють, що закриють ринки».

«Тому відповідальність – це моя ключова вимога до Уряду і керівників місцевих адміністрацій. Тільки через відповідальність можна отримати довіру людей. А тільки через довіру людей можна проводити реформи. Тому що реформа – це не коли чиновник написав текст, а коли енергія мільйонів спрямована на досягнення цілі», - сказав Глава Уряду.

«Починаємо економічно жити по-новому. Виклики – це завжди можливості, а можливості – це завжди прогрес і поступ. Давайте скористаємось цими можливостями», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що в кожному міністерстві буде створена посада заступника міністра з питань європейської інтеграції. Конкурс на ці посади оголошено.

Глава Уряду також наголосив, що вважає за необхідне ввести в складі Кабінету Міністрів посаду Віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції, під яким буде департамент з питань інтеграції з ЄС.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

 

25 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів