Партія Литвина погрожує вийти з більшості в Раді

Проурядова коаліція у Верховній Раді України зазнала ще одного удару по тому, як Народна аграрна партія, очолювана головою парламенту Володимиром Литвиним, погрозила вийти зі складу більшості.

 

Виступаючи з трибуни парламенту, лідер фракції ті?ї партії Михайло Гладій послався, як на причину такого кроку, на тиск і залякування з боку партнерів по коаліції.

За його словами, тиск чиниться в регіонах на членів Народної аграрної партії України, аж до звільнення їх з посад.

Зокрема, йдеться про Львівську, Закарпатську і Чернівецьку області.

Михайло Гладій зазначив, що найбільший тиск відбува?ться з боку "партії, яка при владі", при цьому не уточнив, про яку саме партію йде мова, але, на думку багатьох оглядачів, він міг мати на увазі Соціал-демократичну партію(об'?днану).

Ось що сказав пан Гладій:

"Деякі політики та деякі політичні сили намагаються дестабілізувати обстановку в нашій партії, використати адміністративні важелі для досягнення своїх партійних і політичних цілей.

Нав'язати не лише власні вузькопартійні інтереси, але навіть своїх ставлеників у керівні органи.

Про сценарій подібних брудних проектів з боку деяких політичних структур і, на жаль, близьких нам по парламентській та урядовій коаліції, повідомляли засоби масової інформації, тому я не буду повторюватися.

Така поведінка наших нібито політичних однодумців виклика? особливий подив і обурення у членів нашої партії, депутатів різних рівнів на місцях, де методом тиску і шантажу розформовуються одні і створюються інші депутатські групи та об'?днання в обласних та районних (радах) на підтримку одні?ї політичної сили.

Ми не можемо миритися також з тим, що саме адміністративними методами одні?ї політичної сили на місцях здійснюються кадрові перестановки не за принципом професійності, а партійної приналежності".

 

19 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів