Ужгородці почали відчувати усі «принади» дорогого газу

Підприємці Закарпаття шоковані: у рахунках за газ за тисячу кубів виставлена сума в понад 6200 грн.!

 

Закарпатським підприємцям прийшли перші рахунки за газ за новими тарифами. Коли підрахували – жахнулися: тисяча кубів коштує понад 6200 гривень! І якщо ще зараз, коли блакитне паливо витрачається тільки на приготування їжі та підігрів води з такими сумами можна змиритися, то що буде восени та взимку – страшно собі навіть уявити!

«Газ – за шаленими цінами, з якими ні одне підприємство не зможе розвиватися. Про який підйом економіки ми говоримо, якщо в затратах на виробництво енергетична складова становитиме більшу частину? Хто це витримає і як далі планувати діяльність?» -  з таким питанням звернувся сьогодні до редакції сайту мешканець Ужгорода-приватний підприємець, власник невеликого кафе в центрі Ужгорода.

Чоловік розповів, що був просто шокований рахунком за газ, який щойно отримав. Про те, які рахунки приходитимуть восени-взимку за опалення – страшно уявити. Підприємець каже, що він розуміє, що в ціні закладена сума з ПДВ, але коли він то ПДВ поверне? По закінченні  місяця і невідомо як? А ще й за газ треба сплатити наперед аванс – так і до банкрутства недалеко…

Аби перевірити інформацію, редакція сайту заглянула на офіційний сайт ПАТ «Закарпатгаз».  Слова підприємця справді підтверджуються. Наводимо інформацію по тарифах, які діють з 1 червня поточного року.

«ПАТ «Закарпатгаз» доводить до відома споживачів Закарпатської області, що постачання природного газу для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання з 1 червня 2014 р. буде проводитись за ціною:

 

Зміни внесені у зв’язку із прийняттям Постанови НКРЕ №781 від 30.05.2014 року «Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів», Постанови НКРЕ №782 від 30.05.2014 року «Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання», Постанови НКРЕ №786 від 30.05.2014 «Про внесення змін до постанови НКРЕ №578 від 30.04.2014 року».

karpatnews.in.ua

 

27 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів