Знайомтесь з одним з найкрасивіших місць для відпочинку в Хорватії!

Сьогодні Хорватія, до якої закарпатцям їхати на авто значно зручніше, ніж до українських міст, розташованих уздовж Чорного моря, відкриває чудові можливості для незабутнього відпочинку на Адріатичному морі. Особливо феноменальна атмосфера містечка-казки – Прімоштен - під час заходу сонця…

 

Це невеличке хорватське містечко (близько 1200 км від Ужгорода) колись був звичайним рибальським селом. Воно розташоване на півострові - в 60 км північніше величезного портового міста Спліт. Всі будівлі на півострові – старі, краса яких надзвичайно неповторна: вогняно-червоні дахи старовинних будиночків, звивисті провулочки з бутиками, ресторанчиками і кафе. Навпроти міста, на довгому півострові, оточеному гальковими пляжами і середземноморськими соснами – відома на всю Європу курортна зона для відпочинку.

Малесенький півострів з’єднаний із сушею вузькою дамбою. На ньому й розмістився старий марципановий Прімоштен. У XVI столітті на цьому острові з’явилися перші поселенці-рибалки. У ті часи Прімоштен з’єднував із сушею міст (дамбу для зручності насипали згодом). Звідси й назва: від хорватського «primostiti» – буквально «знаходиться за мостом».

Нині Прімоштен - одне з найбільш впізнаваних місць в Хорватії. На найвищій точці невеликого півострова розташована вікової давності церква святого Георгія.

Щедра природа і працьовиті люди перетворили Прімоштен на справжнісінький Адріатичний рай. Тож не дивно, що місто стало власником золотої нагороди європейської туристичної топ-премії «Золота квітка Європи». Її присуджує «Європейська асоціація квітів і ландшафтів» у Брюсселі наймальовничішим селам і містечкам Європи. 

Хто потрапляє сюди вперше, переконується - Прімоштен вражає своєю неповторною мальовничістю. Гармонія світу тут абсолютно очевидна. Чудова середземноморська природа, ласкаві морські хвилі, мальовничі скелясті береги спонукають до неквапливого, споглядального відпочинку, який несе тілу здоров'я, а душі - умиротворення.

Ужгород.net пропонує пересвідчитися чудовими краєвидами курортного містечка під час заходу сонця та відчути справжню насолоду…

Uzhgorod.net.ua

 

28 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів