Озеро Синевир очима команди «Знайдено в Україні» (фото, відео)

Дорога на Синевір цілком нормальна, місцями гарна, а десь взагалі чудова. Все та ж траса Київ-Чоп, поворот на Міжгір'я - і ще близько 50 кілометрів углиб Закарпаття.

 

Будете під'їжджати до Синевиру, не забудьте заскочити в Ведмежий парк (близько 8 км), дітям буде цікаво: флегматичні бурі ведмедики живуть у своєму природному середовищі, до гостей звикли, дітей не їдять. Дорослих, до речі, теж.

При в'їзді на територію Синевирського заповідника з озером є стоянка, але краще не пошкодуйте 25 гривень за в'їзд легковика та піднімайтеся прямо до озера, бо йти досить довго.

І ось ми тут - їхали, їхали і, нарешті, в'їхали.

 

 

Чарівне озеро зустріло нас дощем, вологістю і порожніми мокрими столиками для потенційно жвавої торгівлі китайськими карпатськими сувенірами.

Тому ми відправилися тестувати місцеве кафе «Трембіта», розташоване навпроти озера. Свіжа форель, запечена з овочами, трохи скрасила наше безперспективне очікування сонечка і тепла, тому фотозвіт вийшов світлим і яскравим, незважаючи на туман і туман.

Я завжди трохи гублюся, коли стоїть завдання описати мальовничий пейзаж. Впевнена, справа в тому, що мені потрібно читати більше книжок і тягати звідти яскраві образи.

Але скажу, як можу: коли ти виходиш на дерев'яний оглядовий майданчик і перед очима постає блакитне чайне блюдце в обрамленні гір і ялинового намиста, ти просто перестаєш дихати хвилини на дві.

Потім ці дві хвилини проходять і наступають наступні п'ять, коли ти вбираєш всю цю силу і пишаєшся до сліз тим, що озеро Синевир - це Україна.

Наступні хвилини і години - вільний час, коли ти можеш вдосталь нафотографуватіся, зачекінітіся, викласти фоточку в Фейсбуці і купити пакет білих грибів і два магнітика - за 7 і 15 грн.

Власне це все.

З дітьми на Синевирі робити взагалі нічого: ні купатися, ні ловити рибу там не можна - охороняється Законом. Втім, нема про що шкодувати - хотіла б я подивитися на ваші радісні водні забави при 7-градусній температурі води.

Наш глибокий суб'єктивний висновок: їхати спеціально саме сюди - не найкраща ідея, особливо з дітьми, але включити в програму подорожі по Карпатам - однозначно так!

Лише сонце було до вас ласкавим.

ecosalinon.com

 

01 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів