Серед прихильників хорватських пляжів – закарпатці на почесному місці (фото)

Відомо, що Адріатичне узбережжя Хорватії славиться не лише приємним середземноморським кліматом, дивовижною красою природи, а й - великою кількістю пляжів.

 

Хорватські пляжі відрізняються надзвичайною чистотою, і над багатьма з них розвіюється блакитний прапор ЮНЕСКО. Це свідчить про те, що вода там відповідає високим екологічним стандартам якості, і що це місце придатне для безпечного купання та відпочинку. Вздовж узбережжя налічується більше ста  таких пляжів. До речі, хорватська влада докладає усіх зусиль для того, аби їх кількість постійно росла.

Тож не дивно, що з кожним роком значно росте число прихильників відпочинку в Хорватії. Не став виключенням і кореспондент Ужгород.net.

Закарпатці, які відвідували цю країну ще тоді, коли вона була частиною Югославії, кажуть, що відтоді пам’ятають як хорвати дбали про розвиток туризму. З 90-х років ця балканська країна перетворюється на справжню курортну зону світового значення.

Сьогодні Хорватія користується заслуженою популярністю у туристів, які найбільше навідуються сюди з Німеччини, Італії, Чехії, Польщі, Румунії та України, завдяки унікальному клімату і неймовірно чудовій природі. Тут відсутня жара, що виснажує, повітря свіже і легке, а пляжі на Адріатичному узбережжі зручні, як для дорослих, так і дітей.

Більша частина узбережжя Хорватії вкрита скелястими і гальковими пляжами. Проте там спокійно можна відпочивати навіть з немовлям. Адже м'який рівний клімат, унікальне повітря і морська вода малюкові підуть лише на користь.

Пляжі Хорватії заманюють безліч туристів чистісіньким узбережжям і численними островами, на яких розташовані також дивовижні пляжі, з безліччю природних гаваней і заток.

Пляжі поблизу міст Шибенік, Спліт і Трогір, в основному, з дрібної гальки та вважаються найкращими на узбережжі. Сосни тут ростуть буквально в кількох метрах від лінії прибою, і тому ніякі парасольки непотрібні. Ці місця особливо привабливі для відпочинку з дітьми.

Усі пляжі муніципальні, вхід на них вільний. Оренда лежаків і парасольок обійдеться до 2-х євро за день. Деякі готелі надають пляжне устаткування безкоштовно.

Як один із приємних спогадів про Хорватію у кожного залишиться не лише міста з віковими пам'ятками, а й екологічно-чисті пляжі з прозорою, як сльоза, морською водою.

Далі у фоторепортажі…

 

 

04 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів