Пацкан: Ми очікуємо на підписання закону щодо статусу переселенців найближчими днями

Народний депутат від "УДАРу", голова комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Валерій Пацкан сподівається, що Президент вже найближчими днями підпише закон, який визначає правовий статус переселенців.

 

Про це Пацкан заявив під час ефіру на каналі "Україна". Він нагадав, що закон, який регулює статус осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та обставин, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на території України був ухвалений парламентом 19 червня. Народний депутат зауважив, що ухвалений закон врегульовує багато питань, зокрема, соціального захисту переселенців. Зокрема, люди, які переселятимуться зможуть отримати посвідку вимушеного мігранта.

"Посвідки будуть двох видів - одна стосуватиметься тих осіб, які потребують житло, а інша - без прив'язки до житла. На підставі цих посвідок соціальні служби врегульовуватимуть питання щодо винайму житла, пільг, пенсійного забезпечення тощо", - додав Валерій Пацкан. Він також зауважив, що наразі закон перебуває на підписі у Президента. "Закон сьогодні-завтра має набрати чинності", - наголосив "ударівець".

 
 

 

04 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів