ПОЛІТРЕФОРМА ПОЧИНАЄТЬСЯ У СЕРЕДУ

Верховна Рада розгляне обидва законопроекти про внесення змін у Конституцію - 4180 і 3207-1 - у середу.

 

Про це повідомив співголова тимчасової спеціальної комісії з відпрацьовування законопроектів політреформи, координатор парламентської більшості Степан Гавриш.

Після засідання комісії у п'ятницю в Ки?ві він повідомив журналістам, що комісія поки рекоменду? парламентові розглянути законопроект 4180.

Законопроект 3207-1 буде обговорюватися на комісії у понеділок для того, щоб і він теж був рекомендований для розгляду в сесійній залі.

"Ми домовилися, що в понеділок у 13.00 відбудеться чергове засідання по законопроекту 3207-1. Для цього ми створили робочу групу, щоб погодити позицію "Нашої України" і інших членів спецкомісії з метою вироблення ?диної пропозиції. Ми пропону?мо комісії також рекомендувати для розгляду у Верховній Раді законопроект 3207-1", - відзначив Гавриш.

За його словами, у понеділок на засіданні комісії першим буде розглянуто законопроект про внесення змін до закону про Центральну виборчу комісію, а потім - 3207-1 у редакції робочої групи на чолі з Олександром Морозом (фракція Соцпартії), Віктором Мусіякою (позафракційний) і Миколою Катеринчуком (фракція "Наша Україна").

"Вважаю, що можливо досягти не тільки юридичного, але і політичного компромісу. Від "Нашої України" буде залежати, чи зумі? цей законопроект знайти прихильників у сесійній залі, але він точно буде розглянутий у середу", - сказав він.

Гавриш підкреслив, що комісія пропону? парламентові в середу зосередити свою діяльність на внесенні змін у Конституцію й законі про ЦВК, якщо це підтрима? погоджувальна рада.

Він відзначив, що процедура розгляду цих законопроектів буде традиційною для першого читання.

Після попереднього схвалення законопроекти будуть спрямовані у Конституційний суд.

Говорячи про ухвалене комісі?ю рішення щодо законопроекту 4180, Гавриш назвав його "широким компромісом усіх політичних сил", тому що, за його словами, за деякі положення цього законопроекту голосували навіть представники "Нашої України".

Співголова комісії, лідер Соцпартії Олександр Мороз, говорячи про перехідні положення законопроекту 4180, повідомив, що конституційні зміни наберуть сили після вступу на посаду нового президента, за винятком тих статей, реалізація яких "ма? потребу в створенні коаліції на основі виборів 2006 року".

"Вступ у дію цих статей буде проведено пізніше. Кабінет міністрів не склада? своїх повноважень і працю? доти, поки не виникнуть підстави для його відставки", - додав він.

 

19 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів