Закарпаття хоч і привабливе для туристів, але доходи в бюджет незначні

Туристична діяльність принесла до бюджету Закарпаття понад 370 тис. грн.

 

За 6 місяців 2014 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 373,82 тис. грн. туристичного збору. Юридичні особи – платники збору сплатити 173,18 тис. грн., а фізичні – 200,64 тис. грн.

Наразі в Закарпатській області податковими агентами туристичного збору є 307 суб’єктів господарювання. З них 68 юридичних та 239 – фізичних осіб – підприємців, які протягом першого півріччя 2014 року сплачували збір.

– Закарпаття – надзвичайно привабливий для туристів край. Тож надходження туристичного збору до місцевих бюджетів є надзвичайно важливим чинником позитивних тенденцій розвитку нашої області та туристичної галузі у регіоні зокрема. Потік туристів щороку зростає, для них готуються відповідна інфраструктура та різноманітні атракції, що дозволяють розкривати потенціал природних ресурсів та історичної спадщини краю і наповнювати державну казну, – зазначив Олексій Петріченко, в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Нагадаємо, що чинним законодавством чітко визначені коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст. 268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Ставка такого збору встановлюється рішеннями сільських, селищних та міських рад у розмірі  0,5 - 1%  до вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги. Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до відповідної державної податкової інспекції за своїм місцем надання послуг по тимчасовому проживанню декларацію по туристичному збору, яку за ІІ квартал ц.р. необхідно надати не пізніше 11 серпня.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

09 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів