Як рахували «шипітських хіпарів» і якого «кольору» став фест (ФОТО)

Рекордну кількість гостей зібрав цього року фестиваль Шипіт, що проходить поблизу однойменного водоспаду у Міжгірському районі. 

 

Колись тихий фестиваль, організований ужгородськими хіппі Чарлі та Шарою майже 20 років тому, з «сімейного» перетворився на масовий. Сьогодні тут люди не тільки з усієї України, але й із різних країн. 

Олдові хіпарі (від англійського «old» – «старий»), тобто старожили, відзначають, що фестиваль став уже «не той». Звісно, атмосфера, як завжди товариська, однак у своїй більшості відмінна від колишньої.

«Я у шоці, скільки цього року зібралося гостей. Я тут уже всьоме, але таку кількість піплів (від «people» – «люди») ще не бачив. Ми оце біля ватри спробували порахувати: залізли на вершину галявини, дійшли до 1,5 тисячі і збилися. 

Потім рахували ментовським методом, – ділили людей на сегменти по 100. То десь 3000 було біля ватри. А були ще й ті, котрі лишилися в наметі чи спустилися в село», – розповів «7 Днів» киянин Андрій. На думку хлопця, таку кількість людей спровокували два фактори: розповсюдження інформації про Шипіт у ЗМІ та те, що Крим, у який в цей період року масово їздили люди, став російським.

До речі, ситуація в країні неабияк вплинула на атмосферу фестивалю. Ще ніколи на Шипоті не було такої кількості українських прапорів. Звісно, без державного гімну і «Слава Україні!» теж не обійшлося. 

Іноді, скаржаться постійні «шипотці», цього було аж занадто. «Я дуже люблю Україну, однак безперервне впродовж кількох годин «Слава Україні! Героям слава!» і 15-ий раз по колу «Ще не вмерла України ні слава, ні воля...», «Путін – х*йло!» та ще й п’яними горлянками – то вже занадто. Україну треба любити діями. Та й люди ці, чесно кажучи, більше схожі на випадкових. Вони добре виглядають на мітингах і в урбанізованих умовах, а тут – свіже повітря, гори, любов і відсутність будь-якої політики», – поскаржилася Євгенія з Ужгорода, плетучи подрузі расточки (косички з яскравих ниток).

Звісно, була і ватра в ніч на Івана Купала, і віночки, і хороводи, і музика. Ватра цього року вдалася на славу. Для того, аби скласти цю «конструкцію», довелося шипотцям впродовж цілого дня збирати стовбури повалених сухих дерев. Щоправда, вона довго не запалювалася, але потім горіла яскраво і впродовж багатьох годин, повністю згорівши лише понад ранок.

 

7dniv.info

 

13 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів