На Закарпатті - особливий спеціальний режим оподаткування в агропромисловому секторі

На Закарпатті 28 531 га сільськогосподарських угідь оподатковуються за спеціальним режимом

 

За період січень-червень 2014 року до місцевих бюджетів надійшло 184,3 тис. грн. фіксованого сільськогосподарського податку.

– Нами зафіксована позитивна динаміка сплати цього податку, адже надходження перевищують показник відповідного періоду минулого року на 22,7 тис. грн., або на 14%, – наголосили співробітники ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

За даними управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій ГУ Міндоходів області, на сьогодні у краї особливий спеціальний режим оподаткування у агропромисловому секторі – сплату фіксованого сільськогосподарського податку обрали 888 підприємств.

Фахівці Міндоходів зазначають, що правомірність переходу сільськогосподарських підприємств на спеціальний режим оподаткування знаходиться на їхньому постійному контролі, оскільки після набуття та підтвердження статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку нормами статті 307 Податкового кодексу України передбачено звільнення від сплати окремих податків і зборів.

Також, для отримання об’єктивної та оперативної інформації про земельні ділянки, які використовують у своїй діяльності сільськогосподарські товаровиробники Закарпаття, фахівцями органів доходів і зборів налагоджено співпрацю з органами виконавчої влади місцевого самоврядування та управліннями земельних ресурсів.

Нагадаємо, що у агропромисловому комплексі діє спеціальний режим оподаткування під назвою фіксований сільськогосподарський податок. Основна мета його функціонування – спрощення умов ведення господарської діяльності для сільгоспвиробників. Платники ФСП не сплачують податок на прибуток, земельний податок (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва), збір за спеціальне використання води, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (у частині провадження торговельної діяльності).

Перерахунок фіксованого сільськогосподарського податку до бюджету необхідно робити щомісяця протягом 30 днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплата ФСП здійснюється у розмірі третини від суми податку, визначеної на кожний квартал від річної суми.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

11 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів