В Україні можуть легалізувати приватну детективну діяльність

Народні депутати Олександр Бандурка і Володимир Мойсик пропонують Верховній Раді легалізовувати приватну детективну діяльність, повідомляють Українські Новіні.

 

Про це говориться в законопроекті про приватну детективну діяльність, заре?строваному в парламенті.
У пояснюючій записці вказано, що в Україні офіційно детективна діяльність не заре?стрована, проте нею незаконно займаються окремі особи.
Проект створений з урахуванням досвіду зарубіжних країн, він визнача? основні принципи детективної діяльності, визнача? порядок надання ліцензії на право нею займатися.
Для забезпечення максимальної незалежності від органів Міністерства внутрішніх справ автори проекту пропонують підпорядкувати Міністерству юстиції видачу ліцензій приватним детективам.
Законопроект визнача? основними види послуг, що надаються детективами, методи їх роботи, а також обмеження цього виду діяльності.
Документ передбача? дозвіл детективам на носіння вогнепальної зброї і спеціальних засобів активної оборони, перерахувавши випадки, коли детективи можуть застосувати зброю.
Також законопроектом визнача?ться відповідальність за порушення законодавства про приватну детективну діяльність, порядок контролю за детективами.

 

19 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів