Київські письменники приїхали презентувати закарпатську еротичну літературу

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася зустріч журналістів із відомими українськими письменниками Василем Шклярем (автор книг "Ключ", "Ностальгія", Праліс", лауреат багатьох літературних премій) та Ігорем Римаруком (головний редактор журналу "Сучасність")

 

Розмова не обмежувалася лише літературою. Зважаючи на останні події більше говорилося про політику. Так, Василь Шкляр, який мав відношення до передвиборчого штабу Віктора Ющенка, розповів історію виникнення помаранчевого кольору в кампанії лідера "Нашої України". За словами пана Василя, першопочатково, агітаційним кольором повинен був бути жовтий , було навіть випущено першу партію відповідної символіки. Однак наступна партія агіток, через невідомі причини, прийшла помаранчева і всі зійшлися на тому, що такий колір ? кращим.
Піднімалися, звичайно, і питання української
книжки. На думку письменників, проблема не так у відсутності державної підтримки українського книговиданвництва, як у елеметарній відсутності попиту на неї. До прикладу, українські переклади того ж Пауло Коельо продаються значно гірше, ніж російський варіант.
Водночас, київські гості не вважають, що українська література ? слабшою за російську. Просто нашій браку? "розкрученості" та реклами. Однак, сподіваються, що з приходом нової влади ситуація може змінитися.
До Ужгорода письменники приїхали на презентацію книжки Олександра Гавроша "Фалічні знаки", яка відбудеться завтра в обласній бібліотеці

 

19 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів