Те, як терористи поводяться з тілами загиблих, виходить за рамки людської моралі, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна разом з міжнародним співтовариством має дати рішучу відсіч міжнародному тероризму та зупинити тих, хто направляв терористів, забезпечував їх зброєю і продовжує їх підтримувати.

 

Про це він повідомив у неділю, 20 липня, під час телефонної розмови із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба українського лідера.

Крім цього, Порошенко розповів про поточну ситуацію на Донбасі та зусилля України для організації максимально прозорого та ефективного міжнародного розслідування терористичного акту, наслідком якого став збитий літак «Малазійських авіаліній» та загибель сотень людей.

«Факти мародерства, крадіжок кредитних карток, особистих речей, те, як терористи поводяться з тілами загиблих, виходить за рамки людської моралі» – сказав він.

У свою чергу, Меркель назвала такі дії терористів неприпустимими.

Водночас, президент України наголосив, що припинення постачання терористам важкої техніки та зброї через кордон є наразі ключовим завданням.

Як повідомляв ZAXID.NET, 17 липня над Торезом Донецької області терористи збили літак Boeing 777 Малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Внаслідок цього інциденту загинуло 298 людей — 283 пасажири, з яких троє — діти, та 15 членів екіпажу.

Перед цим в РНБО повідомили, що у терористів з'явилися установки, які здатні збивати літаки на великих висотах.

Президент України Петро Порошенко назвав цей інцидент терактом.

У зв'язку з цим інцидентом, міжнародні авіакомпанії вирішили відмовитися від польотів над українською територією, а Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль)закрила повітряний простір східної частини України для польотів цивільної авіації.

Дані українських та американських спецслужбпідтверджують, що терористи збили цей літак з озброєнь, які надійшли з Росії.

Відомо також, що терористи викрали щонайменше 36 тіл загиблих та доставили на місце трагедії важку техніку для вилучення уламків літака.

Наразі знайдено 219 тіл загиблих внаслідок падіння «Боїнга-777».

zaxid.net

 

20 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів