Закарпатських чиновників відправлять у відпустки за власний кошт та не виплачуватимуть 2 місяці зарплату

Кабінет міністрів України пропонує на 90% скоротити двомісячні видатки на підтримку органів державної влади.

 

Про це заявив на погоджувальній радіміністр фінансів України Олександр Шлапак.

За його словами, також пропонується скоротити видатки на контролюючі органи. Зокрема до кінця року не будуть проводитися перевірки малого бізнесу.Також Кабмін пропонує ліквідувати фонди регіонального розвитку, пустивши ці кошти на інші державні потреби.

Міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що уряд звернувся до парламенту з листом із проханням розглянути пакет невідкладних законопроектів цього тижня. Це, зокрема, проекти законів щодо реформування системи управління єдиної газотранспортної системи та щодо особливого періоду в ПЕК, зміни до бюджетного та податкового кодексів. Водночас міністр закликав керівництво парламенту не допускати розгляд законопроектів, які потребують додаткового фінансування.

Окрім того, уряд вніс до парламенту проект змін до Держбюджету, пов’язаних із необхідністю збільшення додаткових видатків – на продовження АТО та оборонні потреби загалом, на відбудову Донбасу та фінансування потреб вимушених переселенців. Загалом держбюджет, за оцінками уряду, потребує додаткових 31 мільярдів гривень.

Щоб отримати ці кошти, уряд пропонує на 10 мільярдів скоротити видатки держбюджету – насамперед за рахунок органів управління. Зокрема, на 90% буде скорочено двомісячні видатки на утримання органів державної влади – як центральної, та і територіальної. На 70% пропонується скоротити фінансування дозвольних органів за винятком Державної фіскальної служби, решта службовців будуть відправлені у відпустки за власний кошт. На 1 мільярд буде зменшено фінансування вугільної галузі, на більше 2 мільярдів буде скорочено видатки на різні державні програми. Водночас, як запевнив міністр фінансів, уряд не скорочуватиме оборонні та соціальні видатки. Уряд також пропонує збільшити на 9,1 млрд. гривень збори на видобуток нафти та газу. Ці законопроекти завтра представить у парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Мін'юст, за словами міністра юстиції Павла Петренка, запропонував запровадити мораторій до кінця року на будь-які перевірки бізнесу. А також розпочати люстрацію – з вересня буде проведено позачергову переатестацію усіх держслужбовців центральних та територіальних органів влади та працівників правоохоронних і судових органів і буде прийнятлрішення щодо відповідності їх займаним посадам. Відповідні проекти законів уряд уже вніс до парламенту.

 

 

 

Голос України

 

21 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів