Закарпатська обласна рада надала: Ужгороду, Мукачеву та Хусту по 1 млн. гривень для переходу на альтернативні види опалення

Переходимо на дрова: Як Ужгород зимуватиме?

 

Опалювальний сезон 2014-2015 уже не за горами. А якщо враховувати складну ситуацію з газом в Україні, варто задуматися про альтеративні джерела опалення.

Накозом Прем’єр-міністра України від 23.06.14 року потрібно організувати заходи з енергоефективності, завдяки яким витрати на опалювальний сезон мають скоротися на 30%.

Саме тому 23 липня, на черговому засіданні було прийнято рішення “Про будівництво міні-котелень із встановленням котлів на твердому паливі”.

На виконкомі наголосили, що в Ужгороді на 99, 9 % усі бюджетні установи переведені на модульні котельні, які були встановлені ще до вищезгаданого наказу. Така практика досить непогано себе зарекомендувала. За словами членів виконкому, якісна подача тепла та суттєва економія коштів – гарантована.

Отож, щоб скоротити споживання газу та зекономити енергоносії виконком міської ради надав дозвіл на будівництво та завершення будівництва міні-котелень зі встановленням котлів на твердому паливі деяких закладів освіти:

– Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15, Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 та дошкільного навчального закладу № 8 «Дзвіночок» за адресою: вул. Заньковецької, 13а;

– дошкільного навчального закладу № 28 за адресою: вул. Добролюбова 4а.

Втім відповідні зміни до Програми розвитку дошкільної освіти міста Ужгород на період до 2017 року та Програми енергоефективності та енергозбереження міста Ужгород будуть винесені на розгляд сесії міської ради.

Варто також наголосити, що Закарпатська обласна рада надала: Ужгороду, Мукачеву та Хусту по 1 млн. гривень для переходу на альтернативні види опалення. Як повідомили на засіданні виконкому ці кошти будуть спрямовані на звершення будівництва недобудованих котелень. За 740 тисяч гривень ЗОШ №15, ЗОШ №12,а також ДНЗ №8 зможуть зекономити більше 500 тисяч гривень протягом цього опалювального сезону. Працюватимуть усі котельні на дровах.

Христина БІКЛЯН

«Карпатський Об’єктив»

 

24 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів