В обласному центрі всі дитячі заклади готують до зимової економії

Вся справа у тому, що через складні відносини з Росією, українці очікують на нелегкий опалювальний сезон 2014-2015.

 

Саме тому 23 липня на черговому засіданні було прийнято рішення “Про будівництво міні-котелень із встановленням котлів на твердому паливі».

 Аби скоротити споживання газу та зекономити  енергоносії, а також на виконання доручення Прем'єр-міністра України виконком міської ради вирішив дозволити будівництво та завершення будівництва міні-котелень зі встановленням котлів на твердому паливі деяких закладів освіти.

 Рішення торкнеться наступних закладів:

-          Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15, Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 та дошкільного навчального закладу № 8 «Дзвіночок» за адресою: вул. Заньковецької, 13а;

-          дошкільного навчального закладу № 28 за адресою: вул. Добролюбова 4а.

 Відповідні зміни, втім, ще мають винести на розгляд сесії міської ради

На засіданні виконкому наголосили, що 23 червня Прем’єр-міністр України видав наказ про проведення ряду заходів, завдяки яким витрати на опалювальний сезон мають скоротити на 30%. Та для Ужгорода це стало справжньою проблемою, адже тут енергозберігаючі технології почали впроваджувати вже давно. Тож витрати протягом останніх років вже були скорочені удвічі. У той же час в інших областях, де все ще діють централізовані системи опалення, досягти відмітки у 30% встановленням одних лише котелень буде нескладно.

Ужгородська ж специфіка полягає у тому, шо у минулих роках  майже 99% закладів освіти міста вже були переведені на модульні котельні. Вони дуже добре себе зарекомендували протягом останніх опалювальних сезонів.

Однак, зараз ставиться задача із переходу на альтернативні види палива. Зокрема обласна рада за рахунок субвенції надала мільйон гривень Хусту, Мукачеву та Ужгороду на ці потреби. Витрати кошти вирішили на управління освіти, адже 39 із 43 котелень є у його розпорядженні. До того ж у минулі роки тут проводилися роботи по переведенню ще частини закладів на автономні котельні, однак через складну економічну ситуацію, а згодом і політичний дисбаланс програми закрилися .

Саме тому незавершені котельні ще залишилися у декількох закладах.

Зокрема, за 740 тисяч гривень  ЗОШ №15, ЗОШ №12,а атакож ДНЗ №8 зможуть  зекономити більше 500 тисяч гривень протягом цього опалювального сезону. Окрема котельня буде зведена і для дитсадка № 28.Працюватимуть котельні на дровах. 

 А от решті закладів доведеться економити, вимикаючи котельні на ніч.

Заголовок

 

23 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів