Мобілізація має стосуватися у першу чергу добровольців - Литвин

Литвин прокоментував, що означатиме часткова мобілізація

 

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Володимир ЛИТВИН в інтерв’ю журналістам прокоментував, що означатиме часткова мобілізація відповідно до Указу Президента України.

- Рішення Верховної Ради України про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію" обумовлене тим, що є некомплект військових частин, є потреба у військових спеціалістах певного профілю.

І нарешті не менш важлива, і мабуть найважливіша проблема полягає в тому, що потрібно частину людей, які перебувають фактично на війні, відвести як мінімум на відпочинок. Навіть на фронті люди не витримували таку кількість днів, а наші військовослужбовці чотири місяці в окопах. Вони стомились психологічно, морально і фізично і потребують відповідної реабілітації. Я вже не кажу про те, що дома божеволіють сім'ї, рідні і близькі, які не знають що із їх чоловіками, батьками і синами

Додатково мобілізовуватимуть добровольців та необхідних фахівців із бойовим досвідом. І до не менш важливо – людей, які виявляють бажання добровільно стати зі зброєю в руках на захист. У першу чергу мобілізація буде стосуватись добровольців.

Взагалі призовного віку у резерві є десь близько 1 млн. людей, то декілька десятків тисяч із них можна якраз вибрати для того, щоб не потерпали сім'ї. У даному разі військомати повинні проводит відповідну роботу, а не діяти за принципом - хто прийшов того і мобілізували. Бо потім виникає безліч проблем, коли частина людей була мобілізована в супереч вимогам закону: якщо троє і більше дітей, якщо мобілізований є єдиним годувальником у сім'ї тощо.

Кількість мобілізованих буде визначатись за кожним конкретним напрямком, у кожній військовій частині.

 

Голос України

 

23 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів