Меркель підтримала негайні санкції проти Росії

Ми не бачимо зацікавленості Росії у співпраці з ЄС. Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала рішення міністрів закордонних справ ЄС якнайшвидше розширити санкції проти Росії.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала рішення про розширення санкцій проти Росії, яке вчора ухвалила Рада ЄС у Брюсселі, йдеться у повідомленні прес-служби німецького уряду.

Як погодилися вчора глави МЗС Євросоюзу, Росія наразиться на нові санкції, якщо вона не виконає вимоги ЄС.

Заступник офіційного представника уряду Німеччини Георг Штрайтер повідомив: "Останні заяви, які ми чуємо від Росії, не демонструють жодної зацікавленості як у повномасштабному розслідуванні катастрофи малайзійського авіалайнера, так і у стабілізації ситуації у країні". Також, за його словами, досі тривають поставки російської зброї на схід України.

З огляду на це, йдеться у повідомленні, канцлер рішуче підтримує вчорашнє рішення Ради ЄС, а саме: "Якщо Росія негайно і повністю не співпрацюватиме у вирішенні кризи на сході України та у розслідуванні катастрофи "Боїнга-777", ЄС застосує значні санкції".

Вчора до посилення санкційного тиску на Росію ЄС закликали міністри закордонних справ Німеччини та Литви. Перелік фізичних і юридичних осіб з Росії, на яких пошириться дія нових санкцій, лідери держав та урядів ЄС розглянуть 24 липня.

Джерело

 

24 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів