Головний закарпатський аграрій продемонстрував нідерландським та німецькими інвесторам, як працює підприємство на Ужгородщині

Основним питанням робочої зустрічі були стан та перспективи співпраці товаровиробників області, зокрема  ТОВ „Карпатиагропродукт” та господарств населення із інвесторами з Голандії та Німеччини.

 

 

Від Голандії взяв участь фермер Баккер Андре, Німеччини власник птахофабрики Хьонік Ханс, облдержадміністрації директор департаменту агропромислового розвитку Готько Андрій Андрійович та керівник                     ТОВ „Карпатиагропродукт” Ужгородського району Симчера Василь Михайлович.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Готько Андрій Андрійович, відмітив, що за результатами роботи І півріччя  2014 року агропромисловий комплекс Закарпатської області на 7 місці серед інших регіонів України.

Поінформував, що цього року вся посівна площа сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств становить 188,9 тис. гектарів, із яких зернових культур 88,1 тис. га.

На сьогодні за оперативними даними зібрано 70 відсотків ранніх зернових культур, урожайність становить 35,5 ц/га, що на 1,8 ц/га вище відповідного періоду минулого року, за попередніми розрахунками по всіх категоріях господарств очікуємо виробництво зерна в межах 320 тис. тонн.

Найвищої врожайності досягнуто в господарствах Берегівського, Мукачівського, Виноградівського та Ужгородського районів.

У Берегівському районі ПАТ „Племзавод Закарпатський” досягнуто урожайність 61,4 ц/га, ДП „АНТ-КЕР” - 47 ц/га.

У Мукачівському районі в ТОВ ім. Шевченка урожайність 56,6 ц/га, СТОВ „Клячанівське” - 55,6 ц/га, Агро Лучки  - 55,0 ц/га.

У Ужгородському районі ФГ „Коник” урожайність 51,9 ц/га та  ТОВ „Карпатиагропродукт” - 50,0 ц/га.

У Виноградівському районі фермерські господарства „Сабов і К” та „Велла” з урожайністю 40 ц/га.

Керівник ТОВ „Карпатиагропродукт” Симчера Василь Михайлович, відмітив, що завдяки співпраці із товаровиробниками з Голандії та Німеччини товариство отримало нову сільськогосподарську техніку, а саме: 2 трактори та комбайн John Deere (Джон Дир), сівалку точного висіву, причіпну техніку.

Крім того, зазначеними інвесторами здійснюється гуманітарна допомога у соціальній сфері, на лікарні, школи, дитячі садки, тощо.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Готько Андрій Андрійович, відзначив, що на виконання доручень голови облдержадміністрація Лунченка Валерія Валерійовича проведена робота щодо організації забезпечення жителів, звільнених від терористів населених пунктів Донецької та Луганської областей продуктами харчування, за результатами якої незабаром будуть відправлені перші машини із продуктами харчування.

За результатами зустрічі досіягуті домовленості щодо подальшої співпраці та відповідно залучення інвестицій у інші райони області.

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації

 

 

 

24 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів